Ανοίγει τουριστικό δίαυλο με την Τουρκία

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 15:34
Από την επίσκεψη του γενικού προξένου της Τουρκίας στο Επιμελητήριο Από την επίσκεψη του γενικού προξένου της Τουρκίας στο Επιμελητήριο

Τη διοίκηση του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Efe Ceylan. Τον πρόξενο και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Σωτήριος Γιαννακόπουλος, η γενική γραμματέας Καλλιόπη Τζήκα, ο οικονομικός επόπτης Δημ. Οικονόμου και η διοικητική προϊσταμένη Κατερίνα Τσολάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος ανέλυσε το επιχειρηματικό προφίλ του νομού Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής και εστίασε σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος (εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από Ελλάδα προς Τουρκία, συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις στη γείτονα χώρα, επενδύσεις Τούρκων επιχειρηματιών στη χώρα μας κ.λπ.).

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και στο κομμάτι του τουρισμού, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρούμε τουριστικούς προορισμούς για τους Τούρκους τουρίστες και κάτω από τη Θεσσαλονίκη. Πάνω σε αυτό ο Τούρκος πρόξενος ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και αισιόδοξος και ανέφερε ότι το φετινό καρναβάλι του Τυρνάβου θα το επισκεφθούν Τούρκοι εκδρομείς μέσω τουρκικών τουριστικών γραφείων. Γενικότερα τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για συνεργασία σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Νωρίτερα, ο γενικός πρόξενος βρέθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, όπου είχε συνάντηση με στελέχη της δημοτικής αρχής. Τον πρόξενο -ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Οκτώβριο- και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιάννης Αλεξούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ceylan ενημερώθηκε για το προφίλ της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την κοινωνική και οικονομική δυναμική που αναπτύσσει η πόλη.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον κ. πρόξενο το βιβλίο «Η μνήμη της πόλης (Λάρισα. Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass