Ο Κορονοϊός δεν αλλάζει τα σχέδια των Λαρισαίων για την Αποκριά

ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 29 Φεβ 2020 20:18

Ψύχραιμοι παραμένουν οι πολίτες της Λάρισας στο θέμα του κορονοϊού και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους το τριήμερο της Αποκριάς.

Μπορεί τα σχέδιά τους να άλλαξαν μετά την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όμως έστω και μια βολτίτσα αυθημερόν σε χωριά και παραλίες θα την κάνουν. Υπάρχει βέβαια και μια μερίδα κόσμου, που φέτος αποφάσισε να κάνει κούλουμα στο σπίτι, μιας και πλέον οι δήμοι δεν θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις με δωρεάν προσφορά σαρακοστιανών. Ήδη από χθες σπεύδουν σε ιχθυοπωλεία, σούπερ μάρκετ και «ντελικατέσεν» για να προμηθευτούν τα απαραίτητα σαρακοστιανά.

Η «Ε» βγήκε στην αγορά και ρώτησε αν ο κορονοϊός αλλάζει τα σχέδια για το τριήμερο.

«Τα σχέδια που είχαμε για το τριήμερο δεν έχουμε σκοπό να τα αναβάλλουμε. Στο πρόγραμμά μας είναι η Θεσσαλονίκη και σίγουρα θα πάμε και σε κάποια θεατρική παράσταση. Δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνουμε» λέει ο Λαρισαίος έμπορος Νίκος Μαγαλιός.

«Φυσικά και δεν μας τρομάζει ο κορονοϊός. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Περισσότερο μας φοβίζουν αυτά που γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, παρά ο ιός. Είχαμε προγραμματίσει βόλτα στην παραλία για τσιπουράκια και αυτό θα κάνουμε» λέει ο Μίλτος Γαλατάς.

«Προφανώς δεν θα πάω κάπου για τριήμερο, αλλά μια βόλτα αυθημερόν στα παράλια θα την κάνουμε. Υπάρχει μια ανησυχία αλλά μέχρι εκεί» λέει η Αργυρώ Λουκά.

Αυξημένη η κίνηση χθες στο ιχθυοπωλείου του Γιώργου Μυλωνά στη Λάρισα. Στο ερώτημα αν οι Λαρισαίοι αύξησαν τις παραγγελίες τους επειδή επέλεξαν να κάνουν κούλουμα στο σπίτι, απαντά αρνητικά. «Η κίνηση είναι η αναμενόμενη και αναμένεται σήμερα Σάββατο κορύφωση. Παρόλα αυτά οι αγορές είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά» λέει χαρακτηριστικά.

Αυξημένη κίνηση για σαρακοστιανά διαπιστώνουν στο κατάστημα Τάχα. «Το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις στους δήμους, σίγουρα φέρνει μια αύξηση της κατανάλωσης. Παρόλα αυτά ο καιρός είναι καλός και πιστεύω ότι ο κόσμος θα κάνει κοντινές εξορμήσεις» λέει η υπεύθυνη του καταστήματος.

Αυξημένη η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ για χαλβάδες, ταραμά, ελιές, τουρσιά. Υπάλληλος κεντρικού σούπερ μάρκετ αναφέρει «Ανεξαρτήτως κορονοϊου η κίνηση πάντα αυτές τις ημέρες, για σαρακοστιανά είναι μεγάλη. Ο κόσμος ακόμη και αν έφευγε αυτές τις μέρες πάντα φρόντιζε να βάλει στα ντουλάπια και το ψυγείο του τα απαραίτητα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Απλώς φέτος στο καλάθι μαζί με όλα αυτά βάζει και τα απαραίτητα αντισηπτικά–απολυμαντικά».

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass