Με στρεπτόκοκκο συνδέεται ο θάνατος της 5χρονης Κατερίνας

Δημοσίευση: 29 Φεβ 2020 15:00

Με στέλεχος στρεπτόκοκκου συνδέεται ο θάνατος της 5χρονης Κατερίνας, που πέθανε αιφινιδιαστικά την προηγούμενη Τετάρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δύο σχεδόν ημέρες μετά την εισαγωγή της μετά από παραπομπή ιδιώτη γιατρού, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία.

Η νεκροψία, που έγινε μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο της μικρής, αν και διαπίστωσε «ηπατική δυσλειτουργία», δεν κατέληξε σε οριστικό αποτέλεσμα, με την ιατροδικαστή κα Ρουμπίνη Λεονταρή να καταλήγει στο συμπέρασμα «της απροσδιόριστης αιτίας θανάτου εν αναμονή εργαστηριακών αναλύσεων» και να στέλνει δείγματα αίματος στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για να διαπιστωθεί πιθανή ύπαρξη ιού ή βακτηρίου στο αίμα.

Τα αποτελέσματα του Κέντρου Αναφοράς σύμφωνα με την ιατροδικαστή κα Ρουμπίνη Λεονταρή έδειξαν την ύπαρξη στρεπτόκοκκου, που ευθύνεται για την «ηπατική δυσλειτουργία» της 5χρονης χωρίς να παραβλέπεται η «γριππώδης συνδρομή» με παρατεταμένη εμπύρετη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιώτης γιατρός της Λάρισας, εξαιτίας της κλινικής κατάστασης του κοριτσιού, που ταλαιπωρούνταν από πυρετό, το παρέπεμψε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Και ενώ η κατάσταση της υγείας του παρέμενε σταθερή και υποβαλλόταν σε εργαστηριακές εξετάσεις, τα μεσάνυχτα της επομένης ημέρας εμφάνισε σημάδια ανησυχίας και η υγεία του ραγδαία επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να αρχίσουν συζητήσεις τόσο με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και με Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά του κοριτσιού. Ωστόσο, δεν πρόλαβε, καθώς διασωληνώθηκε, για να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass