Διώχνουν τον βόθρο από τις αυλές με… εκπτώσεις

*50% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ *«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ κ. ΤΖΙΟΥΜΑΚΛΗΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 22:05

Σε μια έξυπνη κίνηση τακτικής με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των δημοτών στο κομμάτι της αποχέτευσης προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ελασσόνας.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση γνωστοποίησε προς τους πολίτες της περιοχής ότι θα έχουν… γενναία έκπτωση, ύψους 50%, στα τέλη σύνδεσης. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, η εν λόγω έκπτωση θα είναι τρίμηνης διάρκειας κάτι που σημαίνει πως θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής και όσοι συνδεθούν μέχρι τις 31 Μαΐου.

«Αυτό έγινε διότι υπήρχε πολύ χαμηλό ποσοστό συνδέσεων στο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Ελασσόνας» εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Ιπποκράτης Τζιουμακλής, που παρατηρεί γενικά μια απροθυμία και την οποία θέλει να αντιμετωπίσει ως Δημοτική Επιχείρηση.

«Αν και το έργο του δικτύου έχει αρκετά χρόνια, τα ποσοστά σύνδεσης είναι πολύ χαμηλά και συγκεκριμένα κάτω από το 50% των κατοικιών» υπογραμμίζει ο κ. Τζιουμακλής, κάτι που σημαίνει, δηλαδή, πως τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούν ακόμη τους βόθρους στις αυλές. Σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια και με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το περιβάλλον, αν είναι πολύ παλιοί.

«Εμείς θέλουμε να φύγει το λύμα από την αυλή και γι’ αυτό σκεφτήκαμε να δώσουμε αυτήν την έκπτωση ως κίνητρο με μια τρίμηνη διάρκεια. Ευελπιστούμε να υπάρχει ανταπόκριση, γιατί θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα».

Μάλιστα ο κ. Τζιουμακλής δίνει και μια άλλη διάσταση στην κίνηση, καθώς «με περισσότερα λύματα στο δίκτυο θα υπάρχει καλύτερη λειτουργία στον βιολογικό καθαρισμό» και συμπεραίνει ότι «όλοι συζητάμε για το περιβάλλον, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Ο Δήμος Ελασσόνας πλέον δίνει αυτό το κίνητρο».

Επειδή όμως όλα εξαρτώνται από το κόστος, να αναφέρουμε πως αυτό βγαίνει από έναν συγκεκριμένο τύπο με βάση κυρίως τα τετραγωνικά. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας έφερε ως παράδειγμα ένα σπίτι περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, ο ιδιοκτήτης του οποίου, αν θελήσει να συνδεθεί με το δίκτυο, θα πρέπει να καταβάλει περισσότερα από 500 ευρώ συν κάποια κατασκευαστικά έξοδα για να γίνει η σύνδεση. Με τα νέα δεδομένα, ωστόσο, θα έχει την ευκαιρία να πληρώσει τα μισά στο μεγαλύτερο μέρος του ποσού.

Στο δίκτυο αποχέτευσης των δημοτικών κοινοτήτων Τσαριτσάνης και Κρανέας η έκπτωση θα ισχύει από την ημέρα παράδοσης του έργου.

ΔΙΚΤΥΟ

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της ΔΕΥΑ, το Δ.Δ. Ελασσόνας έχει σχετικά καινούριο αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Έχει συνολικό μήκος πάνω από 35.000 μέτρα, ενώ μελετήθηκε και σχεδιάστηκε με χρονικό ορίζοντα 40ετίας (έτος 1990 – 2030) για την εξυπηρέτηση 18.200 κατοίκων.

Μετά την αποπεράτωση του έργου άρχισαν να γίνονται οι πρώτες συνδέσεις πελατών με το αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.303 συνδέσεις, ενώ έχουν κατατεθεί άλλες 325 αιτήσεις για σύνδεση, οι οποίες ικανοποιούνται από τα συνεργεία της επιχείρησης.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass