Τοποθετούνται 11 κάδοι για ανακύκλωση ρούχων

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 16:40
Η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δέσποινα Συροπούλου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Ν. Γκατζόγιας. Η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δέσποινα Συροπούλου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Ν. Γκατζόγιας.

Την έγκριση για τοποθέτηση σε 11 σημεία κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κ.λ.π.), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμος Φαρσάλων συμμορφώνεται με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που προβλέπουν την κατά το δυνατό χωριστή συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων - υποδημάτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους ή την ανακύκλωσή τους.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δέσποινα Συροπούλου, ενημέρωσε το σώμα ότι η συλλογή θα γίνεται με μέσα μεταφοράς της εταιρείας, όπως και η προδιαλογή των συλλεγόμενων υλικών, η προώθηση των μη επαναχρησιμοποιημένων υλικών και η εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Η υλοποίηση προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης θα έχει τα εξής αναμενόμενα οφέλη για τον Δήμο: Μείωση των οικιακών αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή σε ποσοστό περίπου 6%, με αποτέλεσμα πολλαπλά περιβαλλοντολογικά και οικονομικά οφέλη, συμμόρφωση με το εγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και κατ' επέκταση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης του Δήμου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η εταιρεία αναμένεται να αναλάβει την ολοκληρωμένη και αποκλειστική διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών. Θα εγκαταστήσει αρχικά 11 κάδους σε σημεία των Φαρσάλων και των χωριών (σύμφωνα με πληθυσμιακά κριτήρια) που έχουν γνωμοδοτήσει τα τοπικά συμβούλια και η ποιότητα ζωής και αν η εταιρεία κρίνει ότι είναι εφικτό και σκόπιμο να επεκταθεί, θα επεκταθεί το δίκτυο.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 11 κάδοι σε σημεία της πόλης αλλά και χωριών: Στη Δημοτική Ενότητα Φαρσάλων, στην Κοινότητα Φαρσάλων, επτά (7) ειδικοί κάδοι: Πλατεία Δημοκρατίας Διασταύρωση οδών Λαμίας με Αριστοτέλους (στην εκκλησία Παναγίας), στην οδό Βενιζέλου, δίπλα στο γραφείο του Συλλόγου Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής «Παναγία η Ελεούσα», στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων (πλησίον στο ΚΑΠΗ), στην Τρίγωνη πλατεία, στην περιοχή Βαρουσίου, επί της οδού Βενιζέλου, στη διασταύρωση των δρόμων Λαμίας με εργατικές κατοικίες περιοχής Θωμαΐδη (απέναντι από τα ψυγεία Ζαχαρή).

Στη Δημοτική Ενότητα Μεγάλου Ενιπέα, 2 ειδικοί κάδοι: Στην Κοινότητα Ευυδρίου 1 κάδος στην πλατεία του οικισμού Μικρού Ευυδρίου, στην Κοινότητα Σταυρού 1 κάδος έμπροσθεν του Κοινοτικού Καταστήματος, στην Δημοτική Ενότητα Ναρθακίου, στην Κοινότητα Ναρθάκι 1 κάδος στην πλατεία και στη Δημοτική Ενότητα Πολυδάμαντα, στην Κοινότητα Βαμβακούς 1 κάδος στον χώρο πάρκινγκ του πρώην Δημαρχείου Πολυδάμαντα.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου, διατύπωσε ερώτημα κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αφορούσε την επανάχρηση μεταχειρισμένων ρούχων προς διάθεση των πολιτών και όχι της εταιρείας, όπως γίνεται εδώ και χρόνια από την Ιεραποστολή έπειτα από διαλογή, ερώτημα τα οποίο απάντησε η αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Συροπούλου, λέγοντας ότι η πρώτη διαλογή γίνεται στην Ιεραποστολή, και ότι οι πολίτες είναι μαθημένοι να προσφέρουν τα καλά ρούχα εκεί. Την τοποθέτηση κάδων σε περισσότερα σημεία και χωριά, ζήτησε ο επικεφαλής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Τύμπας, όπου έλαβε την απάντηση ότι "η τοποθέτηση κάδων γίνεται με πληθυσμιακά κριτήρια, αν και εφόσον υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου θα επεκτείνουμε το δίκτυο" ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιδήμαρχος. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η κ. Ίφου διατήρησε τις επιφυλάξεις, ως προς τη λειτουργία του και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων Αποστόλης Αναγνώστου το καταψήφισε.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass