Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2020 15:04

Συνέλευση και εκλογές για τους Ντόπιους στα Φάρσαλα

Γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής θα κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ», αύριο Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Ρήγα Φεραίου 46) στα Φάρσαλα.

 

* * *

Αναστέλλονται οι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής

Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αναστέλλονται οι προγραμματισμένοι για σήμερα Πανελλήνιοι Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου «Αριστοτέλης 2020».

 

* * *

Αναβάλλεται η χοροεσπερίδα του ΣΑΣΜΥ

Το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), λόγω των γεγονότων της επικαιρότητας, ανακοινώνει την αναβολή της χοροεσπερίδας του Συνδέσμου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου. Ταυτόχρονα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, για το εθνικό έργο που επιτελούν.

 

* * *

Λειτουργίες του μητροπολίτη Ελασσώνος

Στο Δασοχώρι Δεσκάτης, στην Τσαριτσάνη, στο Λιβάδι, στο Στεφανόβουνο, στον Δρυμό και στο Αμούρι θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης Ελασσώνος θα λειτουργήσει:

-Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου, το πρωί, στη Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δασοχωρίου Δεσκάτης.

-Αύριο, Κυριακή 8 Μαρτίου (της Ορθοδοξίας), το πρωί, στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης. Το απόγευμα, στον Κατανυκτικό Εσπερινό μετά την άφιξη της ιερής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης.

-Μεθαύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου, το πρωί, στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου. Στις 6 μ.μ. στο Ευχέλαιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Στεφανοβούνου.

-Την Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Ευχέλαιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Δρυμού.

-Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Ευχέλαιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αμουρίου.

 

* * *

Αισθητική ανάπλαση στην πλατεία Πατέρα

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με πρωτοβουλία του κοινωνικού δικτύου «Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και το «Εργαστήρι Ζωής»-Τμήμα Εικαστικών του ΟΚΑΝΑ, οργανώνεται πρωτότυπη δράση στην πόλη της Λάρισας, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου στις 9 π.μ., με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και την υποδοχή της άνοιξης

Η πρωτοβουλία αφορά σε παρέμβαση αισθητικής ανάπλασης και αναμόρφωσης στην πλατεία Πατέρα, που βρίσκεται μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου και Υψηλάντου, στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.

Οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες, θα πραγματοποιήσουν στον χώρο όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση «Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και πρόσωπα καλούν τους πολίτες να πλαισιώσουν τη δράση, η οποία θα ξεκινήσει το πρωί στις 9, στην πλατεία Πατέρα, στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου, προκειμένου να διατρανώσουν όλοι μαζί το μήνυμα «Αλλάζω την πόλη μου, Αλλάζω τη ζωή μου… Συμμετέχω! Κανείς Μόνος».

 

* * *

Συνέλευση απόστρατων αστυνομικών

Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αστυνομικών ν. Λάρισας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, συγκαλείται η ετήσια γενική συνέλευση στα γραφεία του Συνδέσμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 28). Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2019, προγραμματισμός - ισολογισμός του 2020 και ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεδρίαση στις 27 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, με τα ίδια θέματα. Τα μέλη του Συνδέσμου καλούνται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τον Σύνδεσμο, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση.

 

* * *

Εκλεβαν μίνι μάρκετ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Λαρισαίων, ηλικίας 35 και 36 ετών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες στις 24 Φεβρουαρίου μετέβησαν σε δύο μίνι μάρκετ στη Λάρισα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τις ταμειακές μηχανές τους χρηματικά ποσά.

 

* * *

Πρωτοβουλία Κεραμέως για έκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας Ε.Ε.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με την Κροάτισσα ομόλογό της και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας Ε.Ε., Μπλαζένκα Ντιβιάκ, στην οποία υπέβαλε πρόταση για έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας για να συζητήσουν τις επιπτώσεις του νέου κορονοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση στις χώρες της Ε.Ε. καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης ζητημάτων που έχουν ανακύψει και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές (π.χ. αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών, μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης). Η κα Ντιβιάκ ήταν πολύ θετική απέναντι στην πρωτοβουλία αυτή και θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass