«Ασυνόδευτοι ανήλικοι στην Καρίτσα με αίσθημα ευθύνης»

ΤΟ ΚΕΑΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΦΑΝΤΗΣ» ΔΟΜΗΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2020 16:46

Το Νομικό Πρόσωπο «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» (ΚΕΑΝ) που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία νέας δομής ασυνόδευτων ανήλικων στην Καρίτσα Λάρισας» σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «με αίσθημα ευθύνης υλοποιεί τους τελευταίους μήνες ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων στην Καρίτσα Λάρισας.

Προσπαθούμε ψύχραιμα να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν βρεθεί μόνα τους σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση. Είμαστε συνεχώς δίπλα τους με προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ανεξαρτήτως γιορτών ή αργιών.

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη Δομή μας να υπολειτουργεί και να είναι υποστελεχωμένη και εμάς "άφαντους". Είναι προφανές ότι η εικόνα αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Από τις 15 Οκτωβρίου προβήκαμε σε ανοιχτή προκήρυξη 26 θέσεων εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων και από τις 19 Νοεμβρίου που ξεκίνησε τη λειτουργία της η Δομή η στελέχωση έγινε κανονικότατα.

Σήμερα στη δομή προσφέρουν καθημερινά 25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων σε άμεση επαφή: 2 ψυχολόγοι, 2 κοινωνικοί λειτουργοί, 2 εκπαιδευτικοί, 2 διαμεσολαβητές, 1 νοσηλεύτρια, 1 μάγειρας, 2 νομικοί, 4 φροντιστές, 2 γενικών καθηκόντων, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν άτομα που εργάζονται για τον καθαρισμό καθώς και για τη διοικητική υποστήριξη της δομής.

Συνειδητή μας επιλογή είναι η συνεργασία με την τοπική κοινωνία προκειμένου να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η ένταξη των παιδιών.

Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Παλέψαμε με το τέρας της γραφειοκρατίας προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το σχολείο για κάποια απ' αυτά, ενώ και άλλες δραστηριότητες όπως: γυμναστική, ποδόσφαιρο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά τους.

Ό,τι και να κάνεις για τα παιδιά, ποτέ δεν είναι αρκετό και πάντα μπορούμε καλύτερα. Είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι συνεχώς για συνεργασίες και οποιαδήποτε ενημέρωση προκειμένου και καλύτερα αποτελέσματα να έχουμε και να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα μη σωστής ενημέρωσης. Γι' αυτό ζητάμε τη συνεργασία όλων.

Ήδη πολλοί ανταποκρίνονται και αντιλαμβάνονται το έργο που διεξάγεται, μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν καινοτόμες δράσεις της Δομής που θα κάνουν αίσθηση. Μείνετε συντονισμένοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass