«Μένουμε σπίτι» και… έχουμε πολλά να κάνουμε!

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΡΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 20:30
Ραντεβού για αποστολές μέσω υπολογιστή δίνουν τα λυκόπουλα του 5ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας Ραντεβού για αποστολές μέσω υπολογιστή δίνουν τα λυκόπουλα του 5ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας

«Μένουμε σπίτι» είναι το σύνθημα των ημερών. Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως τις τελευταίες ημέρες έχει αποδειχθεί η πιο δύσκολη και περίπλοκη οδηγία που έχει δοθεί σ’ έναν λαό που έχει συνηθίσει να βγαίνει έξω.

Έτσι λοιπόν ο προβληματισμός τι μπορώ να κάνω στο σπίτι, ενεργοποίησε όλες τις ομάδες επαγγελματιών και μη που «ξεχύθηκαν» στο διαδίκτυο καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις για το τι μπορεί να κάνει μια οικογένεια μένοντας σπίτι. Οι επιλογές τελικά αμέτρητες. Τα βασικά συστατικά είναι η καλή διάθεση και φυσικά η σύνδεση στο ίντερνετ. Να που τελικά το διαδίκτυο μπορεί σε καιρούς κρίσης να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος αξιοποιώντας το δημιουργικά.

Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια, γυμναστική κατ’ οίκον, μουσική, μαγειρική κηπουρική, μαστορέματα, μαθήματα on line για εκμάθηση ξένων γλωσσών, διαδικτυακά καφεδάκια με φίλους, ακόμη και διαδικτυακά γενέθλια είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορεί να έχει κάποιος χωρίς να χρειαστεί να βγει από το σπίτι του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μαμά της 3χρονης Ελίζας από τη Λάρισα που είχε τα γενέθλιά της και θέλησε να βρει έναν τρόπο η κόρη της να τα γιορτάσει με τα αγαπημένα της ξαδέρφια και τους παππούδες, που δεν θα μπορούσαν λόγω του κορονοϊού να την επισκεφθούν στο σπίτι και να της ευχηθούν όπως θα ήθελαν… με πολλές αγκαλιές και φιλιά. Έτσι η μητέρα σκέφτηκε και έστειλε σε όλους μέσω του messenger πρόσκληση να «συναντηθούν» στις 6 το απόγευμα τηλεφωνικά. Εκείνη φρόντισε να τα έχει όλα έτοιμα. Στόλισε το σπίτι, φρόντισε για την τούρτα και όταν το τηλέφωνο χτύπησε, όλοι ήταν εκεί για να τραγουδήσουν στη μικρούλα που είχε βάλει τα καλά της, να της ευχηθούν και να της στείλουν φιλάκια. Την τούρτα μπόρεσαν να την απολαύσουν μόνο οπτικά αλλά όπως και να έχει το πάρτι γενεθλίων της μικρής έγινε και οι δικοί της άνθρωποι ήταν εκεί… έστω και έτσι.

Μια άλλη πρόταση που τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς είναι η κηπουρική στο μπαλκόνι. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα ανθοπωλεία της πόλης που προμηθεύουν ντελίβερι όλα τα απαραίτητα για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με τα λουλούδια, ενώ κάποιοι προσφέρουν δωρεάν παραδοσιακούς σπόρους σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την κηπουρική. Όπως το αγρόκτημα Μπαρμπαγιάννη που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε στο facebook ότι προσφέρει δωρεάν σπόρους ντομάτας, μελιτζάνας και αγγουριού «Φυτέψτε ακόμα και σε γλάστρες, μπαλκόνια ή ταράτσες και απολαύστε την ποιότητα και τη γεύση των δικών σας λαχανικών» έλεγε η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί ομάδες «Μένουμε σπίτι και…», όπου όλοι μπορούν να βάζουν τις ιδέες τους για να περάσει δημιουργικά η μέρα. Συναντήσεις με συμμαθητές αλλά και καφεδάκια και μαγειρέματα με φίλους έρχονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Παρότι τον προσκοπισμό οι περισσότεροι τον έχουμε ταυτίσει με δραστηριότητες στη φύση, αποδεικνύει ότι σε δύσκολες συνθήκες ο προσκοπισμός μπορεί να υλοποιεί αποστολές και μέσα από το σπίτι. Η ευφάνταστη ιδέα του 5ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας για λυκοπουλικό παιχνίδι δεν περνάει απαρατήρητη.

Κάθε δύο ημέρες, στις 12 το πρωί, ξεκινά το παιχνίδι με αγαπημένους ήρωες του Toy Story που παραμένουν μέσα στο δωμάτιο του Άντυ και αναθέτουν στα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης αποστολές για να τις ολοκληρώνουν από το σπίτι.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass