Κόβεται η γυμναστική; Ούτε με… κορονοϊό

*ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ *«ΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΠΙΟ ΕΡΗΜΙΚΕΣ» ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΠ. ΓΟΥΛΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 20:30

Μπορεί να σταμάτησε η λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων, όμως οι φίλοι του αθλητισμού, ακόμα και με τέτοιες συνθήκες, βρίσκουν τα όργανα για να γυμναστούν.

Κάτω ακριβώς από τη γέφυρα του Αλκαζάρ σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης καθημερινά (όπως μάλιστα αποτυπώνει χαρακτηριστικά και ο φωτογραφικός φακός της «Ε») δεκάδες Λαρισαίοι, ακόμα και ταυτόχρονα, βρίσκονται εκεί για να μη χάσουν την επαφή τους με αυτό που αγαπούν να κάνουν.

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών περιμένουν στη σειρά για να πάρουν θέση σ΄ ένα όργανο πιέσεων, αλλά και έλξεων ώμων, σ΄ ένα άλλο πιέσεων ποδιών, στο στέπερ, σ΄ εκείνο της ελλειπτικής κίνησης, αλλά και στο σύνθετο όργανο από μονόζυγα.

Αρκετοί πάλι είναι και αυτοί που δεν έκοψαν (ίσως να την ελάττωσαν όμως) τη συνήθεια να τρέχουν, αλλά και να περπατούν στις όχθες του Πηνειού ποταμού, αψηφώντας τους κινδύνους της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν προχθές, απαγορεύεται πλέον να τρέχουν μαζί παραπάνω από 2 άτομα και μάλιστα σε απόσταση μικρότερη από ενάμισι μέτρο μεταξύ τους.

Σχετικά με όλα τα παραπάνω, δεν θα υπήρχε αρμοδιότερος σχολιαστής από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Αποστόλη Γούλα, που μάλιστα έχει και ιδιαίτερους δεσμούς με τη γειτονική Ιταλία, αφού σπούδαζε και εργαζόταν επί σειρά ετών εκεί. Ο ίδιος έβλεπε το κύμα εξελίξεων να πλησιάζει, αφού καθημερινά κατέγραφε κατά δεκάδες όλες τις αναβολές αγώνων δρόμων παγκοσμίως.

«Τα μέτρα είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα, αν αναλογιστούμε τα πόσα τράβηξε, πόσα τραβάει και θα τραβήξει η Ιταλία» εξηγεί στην «Ε», σημειώνοντας πως ο Σύλλογος ανέστειλε τη λειτουργία των γραφείων, αλλά και σταμάτησε τις ομαδικές προπονήσεις για να βοηθήσει στον αγώνα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

«Μεμονωμένα έρχεται αρκετός κόσμος και τρέχει ακόμα και σήμερα στον Πηνειό, όμως εμείς ως σύλλογος λέμε στα μέλη μας να επιλέγουν δρόμους που δεν έχουν μεγάλη κίνηση, αλλά και διαδρομές έξω από τη Λάρισα, για λόγους ασφαλείας».

Ο ίδιος επικοινωνεί καθημερινά με φίλους του από το Τορίνο και το Μιλάνο και όπως μας μεταφέρει «δηλώνουν συγκλονισμένοι όλοι τους. Έχουν σταματήσει από τις δουλειές τους εδώ και τρεις εβδομάδες και όλα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα γι’ αυτούς. Το πρώτο που τους απασχολεί είναι να μείνουν ενωμένοι, συγκεντρωμένοι και να βγούνε ζωντανοί από αυτήν τη μάχη κατά του ιού» εξηγεί και προσθέτει «ακόμα και οι άνθρωποι του αθλητισμού καταλαβαίνουν πως τίποτα δεν μετράει περισσότερο από την ίδια τη ζωή». Μάλιστα, εν κατακλείδι, συμβουλεύει τα εξής προς τους συμπολίτες Λαρισαίους: «Ας κατανοήσουν όλοι πως πρέπει να κάνουμε πράξη τα όσα μας συμβουλεύουν οι ειδικοί. Δεν είναι καιρός για αθλητισμό, όπως τον είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και μόλις όλα τελειώσουν θα έχουμε τον χρόνο για να επανέλθουμε πιο δυναμικά».

*Τα όργανα του Δήμου κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ λειτουργούσαν κανονικά έως και την Τετάρτη 18 Μαρτίου, ημέρα που τραβήχτηκαν και οι φωτογραφίες.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass