«Μπορώ να πάω στον Πλαταμώνα;»

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 18:30
Λιγοστή η κίνηση χθες στο κέντρο της Λάρισας, εάν εξαιρέσει κανείς μικρές ουρές σε σούπερ μάρκετ και ιχθυοπωλεία. Μείναμε μέσα ή φύγαμε; Λιγοστή η κίνηση χθες στο κέντρο της Λάρισας, εάν εξαιρέσει κανείς μικρές ουρές σε σούπερ μάρκετ και ιχθυοπωλεία. Μείναμε μέσα ή φύγαμε;

Την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν πολίτες προκειμένου να εφαρμοσθούν από όλους τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Νωρίς χθες το πρωί, αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνόμοι βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση της απαγόρευσης, ενώ πλήθος πολιτών καλεί την ΕΛ.ΑΣ. για την παραβίαση των μέτρων.

Σε άλλες περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούν σε πραγματικά περιστατικά όπως οι παρέες νεολαίων σε πάρκα και σε άλλες περιπτώσεις οι καταγγελίες διακρίνονται από υπερβολές, όπως για παράδειγμα αν οι διανομείς τροφίμων και καφέ φοράνε γάντια όταν χρησιμοποιούν το θυροτηλέφωνο της πολυκατοικίας.

Σε πολλές επίσης περιπτώσεις, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δέχεται ερωτήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα, αν μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν στον Πλαταμώνα και στον Αγιόκαμπο.

Όταν με βάση τη σύσταση των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, οι μετακινήσεις προς τις ιδιαίτερες πατρίδες και τα εξοχικά θα πρέπει να αποφευχθούν και εφόσον δεν υπάρχει απαγόρευση των μετακινήσεων η ΕΛ.ΑΣ. αρκείται σε συστάσεις.

Από χθες στα τηλεφωνήματα προστέθηκαν και οι πολίτες που αναφέρουν ότι στα πατρικά τους στο χωριό, εγκαταστάθηκαν συγχωριανοί που ήρθαν από το εξωτερικό και από μεγάλα αστικά κέντρα, ρωτώντας παράλληλα αν θα πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε γενικές γραμμές πάντως η πλειοψηφία των πολιτών σταδιακά συμμορφώνεται στις αποφάσεις της Πολιτείας και με υπομονή τηρεί τη σειρά προτεραιότητας για την προμήθεια βασικών αναγκών σε σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία κλπ.

Προχθές ωστόσο απαιτήθηκε η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας σε περιπτώσεις συμπολιτών -κυρίως νέων παιδιών- που αψηφώντας τις οδηγίες δημιούργησαν παρέες στο πάρκο Χατζηχαλάρ, στο Αισθητικό Άλσος ή και στα υπαίθρια γυμναστήρια στον Πηνειό.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass