ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αλληλεγγύη στους μετανάστες-πρόσφυγες

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2015 19:01

 

Η Γραμματεία Λάρισας, της Ελληνικής Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη διαχειριστική λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», και ζητά «την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και των Κανονισμών του Δουβλίνου.

Την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχουν ως προορισμό τους

Δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας».

Αναλυτικότερα αναφέρει: «Ελλάδα 2014: 43.500 μετανάστες, 2015: μόνο τον Ιούλιο 50.242 αφίξεις! Η σύνθεση των προηγούμενων εβδομάδων ήταν: Σύριοι 82%, Αφγανοί 14% και Ιρακινοί 3%.

Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους , τις επεμβάσεις κι όλα όσα πράττουν σε μια τεράστια περιοχή από τη Βόρεια Αφρική , μέχρι την Υεμένη και το Αφγανιστάν, ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων , τον ξεριζωμό από τις εστίες τους. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη συμπόρευση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο μακελειό σε βάρος των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ Γραμματεία Λάρισας καλεί τους αγωνιστές που συσπειρώνονται στο αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τουςκαι να αποκρούσουν σθεναρά ρατσιστικές εκδηλώσεις και φαινόμενα εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων.

Στο πλαίσιο των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δυναμώνουμε τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος και διεκδικούμε: καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα μας. Αποδέσμευση απ’ όλους τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass