Υψωσαν τη γαλανόλευκη στα σπίτια τους...

ΜΕ ΚΩΔΩΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΥΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 18:20

Με πρωτόγνωρο, λιτό και πάντως διαφορετικό τρόπο τιμήθηκε χθες ο εορτασμός της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, στα Φάρσαλα.

Φέτος, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από μαθητές και επισήμους στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ την ώρα που γινόταν ανέκαθεν όλα αυτά τα χρόνια η επιμνημόσυνη δέηση, καμπάνες ηχούσαν από τους Ιερούς Ναούς της πόλης, αλλά και πολλών χωριών της επαρχίας, ως ένδειξη σεβασμού και απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερη η χώρα μας, ενώ επίσης δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημ. Χατζηπλής εκπροσωπώντας το «Δίκτυο Πολιτών Φαρσάλων» και ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της πλειονότητας των συμπολιτών μας, εναπόθεσε ένα λιτό στεφάνι και λίγα λουλούδια στη βάση του Μνημείου. Τα μπαλκόνια της πόλης ήταν στολισμένα με τη γαλανόλευκη, με τους πολίτες να συμμετέχουν από τις οικίες τους στην Εθνική επέτειο.

Η όποια κίνηση ήταν λιγοστή και σπάνια κάποιος διέσχιζε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο την πόλη. Από την έναρξη των ελέγχων μετακίνησης μέχρι στιγμής καταλογίστηκαν τουλάχιστον δέκα πρόστιμα -εκ των οποίων τα τρία χθες- καθώς μετά από σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες δεν ήταν εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα έγγραφα τύπου Α και Β, δείχνοντας αδιαφορία για το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ σε μεγάλη μερίδα από αυτούς έγιναν οι σχετικές συστάσεις, χωρίς πρόστιμο.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, τις επόμενες ημέρες. Οι πολίτες για τυχόν απορίες μπορούν να ενημερώνονται ΜΟΝΟ τηλεφωνικά στο τηλ. 24910-20080 του Α.Τ.Φαρσάλων, όσον αφορά στην εφαρμογή της απαγόρευσης.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass