«Υπό προϋποθέσεις να αρθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων στους ιερούς ναούς»

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 15:30

«Η Παναγία μας πήρε την απόφαση θανάτου για να υπηρετήσει το σχέδιο της Θείας Οικονομίας και οι Έλληνες πήραν την απόφαση θανάτου για να υπηρετήσουν την υπόθεση της Ελευθερίας, εμπνεόμενοι από την Αγία Μορφή Της».

Αυτό ανέφερε στη χθεσινή του ομιλία, στον άδειο από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου όπου λειτούργησε, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και αίσθηση προκάλεσε η θερμή παράκλησή του στην κρατική εξουσία να μην παρακωλύεται άλλο η Θεία Λατρεία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους αλλά και σε όσους συντονίστηκαν μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Ελληνική Πολιτεία, τόνισε ότι «η Πολιτεία, θα πρέπει να αναθεωρήσει, ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα, τις απόψεις για την απαγόρευση των συναθροίσεων στους Ιερούς Ναούς», ευχόμενος ότι «μέχρι τότε η πανδημία θα έχει κοπάσει και έτσι θα μπορέσουν οι πιστοί να επιστρέψουν στις εκκλησίες. Αυτό μπορεί να γίνει, εφόσον έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο και κάτω από δρακόντεια μέτρα για τη συνάθροιση των πιστών, τηρώντας τα προβλεπόμενα με τις αποστάσεις ασφαλείας που το απέδειξε και το προηγούμενο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στον μητροπολίτη Λαρίσης Πολύκαρπο, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου λιντσαρίσματος από τον στρατό του Δράμαλη πασά, που είχε την έδρα του στη Λάρισα, πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του για τον Μοριά και υποστεί τη συντριβή από τον Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, αναφερόμενος και στις μεγάλες θυσίες και του λαού αλλά και του κλήρου στην υπόθεση της εθνικής παλιγγενεσίας.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αθάνατους Ήρωές μας και ο Σεβασμιότατος έψαλε με παλμό τον Εθνικό μας Ύμνο (κάλεσε δε όσους τον ακούν από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση να πράξουν το ίδιο), ευχηθείς η πατρίδα μας να είναι πάντα ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass