«Φούσκωσε» ο Ενιππέας, πνίγηκαν τα χωράφια

Ο Δήμος Φαρσάλων θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης *Αυτοψία του δημάρχου Μ. Εσκίογλου

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 18:08
-Ο Ενιπέας στην Υπέρεια Φαρσάλων -Ο Ενιπέας στην Υπέρεια Φαρσάλων

Σε υψηλά επίπεδα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η στάθμη του νερού στα ποτάμια και τα αρδευτικά κανάλια της Π.Ε. Λάρισας, στον Δήμο Φαρσάλων, λόγω της βροχόπτωσης που έπληττε την περιοχή για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε επιφυλακή όλοι οι αρμόδιοι φορείς από προχθές το απόγευμα και συνεχίζουν, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν πλημμυρικά φαινόμενα, έχοντας έντονα στο μυαλό τους μνήμες από τις πλημμύρες της 21ης Μαΐου του 2016, που ευτυχώς δεν επαναλήφθηκαν, καθώς τότε τα φαινόμενα ήταν ακόμα πιο έντονα.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσίασε επίσης το χαντάκι που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο της πόλης των Φαρσάλων, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες νερού και να πλημμυρίσει, πιθανότατα λόγω των έργων του περιφερειακού δακτυλίου που γίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς δεν μπορούσαν τα νερά να βρουν διέξοδο προς την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα συνεργεία του δήμου να εκτρέψουν τα νερά με αναχώματα προς άλλη κατεύθυνση. Πολλές από τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στον περιφερειακό έφτασαν σε οριακό σημείο, βλέποντας τα νερά να φτάνουν προ των πυλών από τα ποιμνιοστάσιά τους. Επίσης, απειλήθηκε και μια οικία πίσω από την παλαιοημερολογίτικη εκκλησία, επί της οδού Βόλου, ευτυχώς όμως ήταν άμεση η επέμβαση γκρέιντερ του Δήμου Φαρσάλων στο σημείο που απέτρεψε ενδεχόμενη ζημιά.

Για ακόμη μια φορά η Υπέρεια Φαρσάλων της δημοτικής ενότητας Ενιπέα βρέθηκε στο επίκεντρο της απειλής από τη συνεχή βροχόπτωση, καθώς η στάθμη του ποταμού Ενιπέα ανέβηκε αισθητά με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει αρκετά χωράφια κατά μήκος του ποταμού και το νερό να φτάνει ακριβώς έξω από το χωριό. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν το σύνολο των χωραφιών των χωριών του δήμου, που η εικόνα τους θυμίζει πραγματική θάλασσα.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Νίκο Γκατζόγια, βρέθηκαν στα σημεία και πραγματοποίησαν αυτοψία, όπως και κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα. Ο δήμαρχος από την πλευρά του, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σημαντική αύξηση της στάθμης του νερού από την έντονη και πολύωρη βροχόπτωση, ενώ σήμερα αναμένεται να ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρυχθεί ο δήμος πλημμυρόπληκτος, και να εστιάσουν στα σημεία από κοινού για τη μελλοντική αποτροπή παρόμοιων φαινομένων, με έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αυτοψίες στον Δήμο, στα σημεία που έφτασαν σε οριακό επίπεδο και που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, ώστε να αποκλειστεί μελλοντικά κάθε ενδεχόμενο για σοβαρότερα προβλήματα, ως επενέργεια της κακοκαιρίας.

Ερωτηματικό αποτελεί η συνέχιση της κακοκαιρίας το βράδυ της Κυριακής και τα σημάδια που θα αφήσει έως σήμερα το βράδυ που τα μετεωρολογικά προγνωστικά στην περιοχή δείχνουν υποχώρηση των φαινομένων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass