Εφυγε σε ηλικία 59 ετών ο Κώστας Σαμουρέλης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ * ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 15:00

Θλίψη σκόρπισε χθες στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του πρώην αντιδημάρχου Λαρισαίων και προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Λάρισας Κωνσταντίνου Σαμουρέλη.

Γνωστός για την πολυετή δράση του στα κοινά της Λάρισας, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων για δύο θητείες (2006 – 2014) και αντιδήμαρχος Οικονομικών για τρία χρόνια επί θητείας του Κ. Τζανακούλη, άφησε σημαντικό έργο στην πόλη, αγωνιζόμενος για την ανάπτυξή της, ενώ θα τον θυμούνται όλοι ως έναν άνθρωπο με ήθος, σεμνότητα και αξιοπρέπεια.

Έφυγε σε ηλικία 59 ετών, μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων

στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του έγινε χθες, σε στενό οικογενειακό κύκλο -λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού- στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία (πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς) στη Λάρισα. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, στην αναγγελία του θανάτου του Κωνσταντίνου Σαμουρέλη, συνήλθε εκτάκτως χθες, και διά περιφοράς αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν οι εξής:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, για την απώλεια του Κ. Σαμουρέλη, αναφέρει: «Ο Κώστας Σαμουρέλης ήταν ένας αγαπητός συμπολίτης που προσέφερε στην Αυτοδιοίκηση, στη Λάρισα και τον Δήμο μας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων για δυο θητείες (2006 – 2014) και αντιδήμαρχος Οικονομικών για τρία χρόνια επί θητείας Δημάρχου Κ. Τζανακούλη.

Με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, διατηρούσε πάντα το ενδιαφέρον του για την Αυτοδιοίκηση και τα θέματα της πόλης μας.

Ένας άνθρωπος πιστός και προσηλωμένος στις ιδέες και τις απόψεις του, αλλά πάντα συνεργάσιμος με στόχο το καλό και την πρόοδο της πόλης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ. Ρένα Καραλαριώτου, σε συλλυπητήριο μήνυμά της, αναφέρει: «Συντετριμμένοι, εγώ προσωπικά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, σκύβουμε το κεφάλι στο αναπάντεχο μήνυμα του θανάτου ενός έντιμου αγωνιστή της ζωής και των κοινών.

Ο Κώστας Σαμουρέλης δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Κρατάμε την πορεία ζωής του, τις αρχές και τα ιδανικά του, την αφοσίωση και τον αγώνα του για το καλό της Λάρισας και πορευόμαστε έχοντάς τα ως οδοδείκτες και της δικής μας πορείας.

Στην υπέροχη οικογένειά του τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Κώστα, Καλό Παράδεισο. Δεν πρόκειται να ξεχαστείς…».

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ

Θερμά συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου τους, εξέφρασαν προς την οικογένειά του, η Διεύθυνση, οι προϊστάμενοι και το προσωπικό της Δ.Ο.Υ. Λάρισας, όπου εργαζόταν ο Κ. Σαμουρέλης. Σε μήνυμά τους σημειώνουν: «Το ενδιαφέρον του Κώστα για την υπηρεσία και την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων ήταν η άοκνη καθημερινότητά του. Από τη θέση του Τμηματάρχη Δ/κής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης ήταν υποδειγματικό το ενδιαφέρον του για τη λειτουργία της Δ.Ο.Υ. και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων της αρμοδιότητος του.

Η υπηρεσιακή και πολιτική του πορεία στον Δήμο Λαρισαίων δείχνουν έναν άνθρωπο της προσφοράς που δυστυχώς μας άφησε νωρίς. Σας μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, του προϊσταμένου ΓΦΔ κ. Ε. Σαΐτη, του προϊσταμένου της Φ.Π. Θεσσαλονίκης κ. Ν.Τυροβουζη, του επιθεωρητή κ. Σ. Κατσιδη και των υπαλλήλων της Φ.Π.Θ».

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

«H Nομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του επί χρόνια αγωνιστή της παράταξης, εφοριακού Κωνσταντίνου Σαμουρέλη.

Ο Κώστας Σαμουρέλης ξεκίνησε την πολιτική του πορεία στη Νέα Δημοκρατία από τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ Λάρισας στα φοιτητικά του χρόνια, εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υπηρέτησε επί χρόνια με επιτυχία τον λαό της Λάρισας από τη θέση του αντιδημάρχου στον Δήμο Λαρισαίων.

 Άνθρωπος με ήθος, σεμνός και ευπρεπής με διαρκή επιθυμία για προσφορά, πορεύτηκε στη ζωή του με μοναδικό γνώμονα το καθολικό καλό. Ο Κώστας Σαμουρέλης ήταν ένας σπουδαίος πατριώτης, με πίστη στις αρχές, στις αξίες και στα βιώματα των Σαρακατσαναίων και ένας σπουδαίος οικογενειάρχης. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός δήλωσε για τον Κώστα Σαμουρέλη: «Ήταν καλός, έντιμος, αγωνιστής, άνθρωπος κατανόησης και προσφοράς, προσιτός στον καθένα, πρόθυμος για προσωπικές θυσίες, με το θάρρος της γνώμης του για ό,τι έβλεπε σωστό και χρήσιμο, ένα αληθινό παλληκάρι, που κι αν χρειάσθηκε κάποτε να συγκρουστεί για το κοινωνικό σύνολο οι εξελίξεις τον δικαίωσαν.

Πιστός σύζυγος, στοργικός πατέρας, γιος, αδελφός με ανυπόκριτη αγάπη και σεβασμό προς συγγενείς, φίλους, μεγαλυτέρους του. Καλός και ευσυνείδητος χριστιανός με αφοσίωση στις χριστιανικές ιδέες. Η οικογένειά του, οι συγγενείς του, οι καλοί του φίλοι παρακαλούμε τον Ύψιστο να τον κατατάξει εν χώρα δικαίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass