ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Πασχαλιά μοναχικά αλλά όχι φτωχικά

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 15:20

Ένα διαφορετικό Πάσχα έζησαν φέτος όλοι οι Έλληνες. Ειδικά σε επαρχιακές μικρές πόλεις, όπως ο Τύρναβος και ο Αμπελώνας με τις μικρές ή μεγαλύτερες αυλές οι κάτοικοι τηρώντας τις οδηγίες του κράτους

πέρασαν όμορφα και συνάμα μοναχικά.

Δεν έλειψαν όμως οι σούβλες με το αρνί, το κεμπάπ, τα κοκορέτσια και τα σπληνάντερα. Ωστόσο κάποιοι περιορίστηκαν να ψήσουν το αρνί στον φούρνο, όχι για λόγους οικονομίας αλλά π.χ. όταν ο παππούς και η γιαγιά δεν μπορούσαν να δεχτούν παιδιά και εγγόνια, όπως άλλες χρονιές, τι να το κάνουν ολόκληρο αρνί;

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι ναοί δεν λειτούργησαν, ούτε στολίστηκαν οι Επιτάφιοι. Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου οι πιστοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη», στα σπίτια τους παρακολουθώντας την Αναστάσιμη Θεία λειτουργία από την τηλεόραση. Οικογενειακά τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά και μετά τα μεσάνυχτα σε οικογενειακό κλίμα απόλαυσαν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.

Φέτος και στον Τύρναβο υπήρχε τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας μία εγκράτεια σε ό,τι αφορά τις προμήθειες για το γιορτινό τραπέζι, σύμφωνα με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ της περιοχής. Όπως τόνιζαν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, αυτό οφείλεται όχι τόσο στην κακή ψυχολογία αλλά στο γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν κάνει λόγω κορονοϊού μεγάλες προμήθειες. Ωστόσο τίποτα δεν ήταν μίζερο και παρά την εγκράτεια αυτή το γιορτινό τραπέζι ήταν γεμάτο.

Τα ψητά αρνιά γύριζαν στις σούβλες ενώ πλάι τους το ίδιο τα κοκορέτσια, τα κεμπάπ και άλλα κρεατικά, χωρίς να λείπουν τα χταποδάκια στα κάρβουνα για να συντροφέψουν το τσιπουράκι και το κρασάκι.

Οικογενειακά στο σπίτι ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας. Μάλιστα στο πασχαλινό μήνυμα ο κ. Κόκουρας τόνισε με έμφαση: «Να αποφύγουμε και να απορρίψουμε τις υπερβολές.

Να τηρήσουμε σχολαστικά, ευλαβικά τα μέτρα περιορισμού.

Αυτό το Πάσχα οφείλουμε να μείνουμε και μείναμε σπίτι.

Συνεχίζουμε υπεύθυνα, με υπομονή, επιμονή και ομοψυχία.

Για τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τους συνδημότες μας, την πατρίδα μας.

Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Διότι πάντα μετά από τη Σταύρωση, έρχεται η Ανάσταση».

Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου δεν υπήρξαν κάποια περιστατικά, όλα κύλησαν ομαλά μέχρι χθες το βράδυ. Η διευθύντρια κ. Αναστασία Νικιτίδου εφημέρευε την Μ. Παρασκευή, ενώ ανήμερα του Πάσχα επισκέφθηκε το Κ.Υ.Τ. για ευχές προς τους συναδέλφους.

Ήρεμα τα πράγματα και από πλευράς αστυνομικής ενημέρωσης. Τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου με επικεφαλής τον διοικητή Σεραφείμ Μπίρδα αστυνόμο Α’ και τους υποδιοικητές Γεώργιο Πατσιαούρα και Ζήση Θάνο ήταν επί ποδός για την τήρηση των μέτρων. Ανήμερα του Πάσχα μόνο δύο περιστατικά σημειώθηκαν και επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass