Παράταση της καραντίνας για δύο τμήματα της Ν. Σμύρνης

* ΓΙΑ 7 ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ 1/10 ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ * ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ * ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 19:03

Την παράταση της καραντίνας, για άλλες επτά μέρες, μέχρι και τις 30 Απριλίου για δύο μικρότερα τμήματα της Νέας Σμύρνης, εντός της αρχικής ζώνης αποκλεισμού, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για την περιοχή μεταξύ της λεωφόρου Καραμανλή και της 110 Π.Μ. καθώς και το τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Πλάτωνος, Δημοσθένους, Γοργία, Βοιωτίας, Αντιγόνης και Θεμιστοκλέους της συνοικίας. Στο σύνολό της αποτελεί το 1/10 της περιοχής που είχε τεθεί αρχικά σε καραντίνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ουσιαστικά συμφώνησε με την πρόταση των τοπικών φορέων, στην οποία είχαν καταλήξει προχθές, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, τον υπηρεσιακό διοικητή του ΓΝΛ κ. Απ. Κομνό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασ. Πινακά, και τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αστ. Μαντζιώκα.

Η πρόταση ακολούθησε τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών, που βασίστηκαν σε επιστημονικά δεδομένα εξέλιξης των κρουσμάτων στην περιοχή της καραντίνας.

Να σημειωθεί ότι ήταν αρνητικά και τα 115 δείγματα που είχαν ληφθεί προχθές από τη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της νέας επιδημιολογικής έρευνας στον οικισμό της καραντίνας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Την αντίδραση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης που συνεχίζουν να παραμένουν σε καραντίνα, αντιμετώπισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, όταν χθες το απόγευμα μετέβη στη συνοικία, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τα νέα δεδομένα των μέτρων προστασίας.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως «το μεγαλύτερο μέρος της νέας καραντίνας δεν αφορά σε σπίτια Ρομά, παρά μόνο ένα μικρό σημείο της οδού Δημοσθένους», ενώ ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο και γενικά από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που μετέβησαν επίσης στη συνοικία, για την επιλογή των περιοχών που συνεχίζουν να παραμένουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η επιλογή των σημείων της Νέας Σμύρνης όπου συνεχίζεται η καραντίνα, έγινε με τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών.

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης, με φανερή την αγανάκτηση όσων τελούν σε καθεστώς καραντίνας.

Η ενημέρωση των Ρομά έγινε σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές.

Η νέα περίμετρος καραντίνας τοποθετήθηκε χθες, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστ. Μαντζιώκας και ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Χρ. Σιμούλης.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ

Επίσης, χθες ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση του μέτρου αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε όλη τη Θεσσαλία, από το Σάββατο 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δήμου Λαρισαίων, κανονικά θα γίνει η μεγάλη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη συνοικία της Νεάπολης, όπου θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα η λαϊκή αγορά της Νεάπολης όπως και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν θα λειτουργήσουν με μικρότερο αριθμών πάγκων (θα πρέπει η κάθε μία από αυτές να λειτουργεί με το 50% των πωλητών της) και με απόσταση έξι μέτρων μεταξύ τους.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass