Επέστρεψαν στη Ν. Σμύρνη 19 Ρομά

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 17 *ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 15:25

Συνολικά 19 Ρομά, τα πρώτα κρούσματα της νόσου covid-19, αναχώρησαν νωρίς χθες το απόγευμα από το πρώην Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», όπου παρέμειναν σε απομόνωση από τις 10 Απριλίου ταυτόχρονα με την έναρξη της επιβολής της καραντίνας σε μεγάλο τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Το «πράσινο φως» για τη μεταφορά των Ρομά άναψε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά την προχθεσινή δειγματοληψία με τα 25 δείγματα, από τα οποία τα 23 βρέθηκαν αρνητικά και σε μόλις δύο ανιχνεύτηκε η νόσος covid-19.

Λεωφορείο της Πυροσβεστικής από την Πολιτική Προστασία παρέλαβε τους 19 πρώην νοσούντες και τους μετέφερε στον οικισμό τους, όπου παρατάθηκε η καραντίνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενώ στο Ιατρικό Κέντρο της «ΑΡΩΓΗΣ» παραμένουν 17 φιλοξενούμενοι, που αναμένεται να ελεγχθούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της υγείας τους.

Στο μεταξύ, νέο κρούσμα της νόσου ανιχνεύτηκε χθες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και ειδικότερα στην περιοχή που παραμένει σε καραντίνα έως τις 30 Απριλίου. Πρόκειται για γυναίκα Ρομά, η οποία εμφάνισε συμπτώματα και μετέβη οικειοθελώς στο ΠΓΝΛ, όπου και βρέθηκε θετική μετά από εξέταση για τον νέο ιό.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, την έξοδο πέρασε μέσα σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης από την Κλινική Εντατικής Θεραπείας ασθενής από το Δαμάσι, ο οποίος αποσωληνώθηκε προχθές με άλλους δύο ασθενείς επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε». Μετά την έξοδό του από την Εντατική μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα του Νοσοκομείου για την covid-19 για συνέχιση της θεραπείας του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass