«Επιστρέφει» η λαϊκή αγορά στα Φάρσαλα

ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 15:12

Σήμερα Τρίτη θα επαναλειτουργήσει ξανά η λαϊκή αγορά στα Φάρσαλα, έπειτα από την προσωρινή απαγόρευση που είχε επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Θεσσαλία, και σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Με τη συμμετοχή των πωλητών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (επαγγελματίες και παραγωγοί), με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Ως εκ τούτου, οι θέσεις που καταλάμβαναν οι πωλητές στον χώρο της λαϊκής αγοράς δεν ισχύουν και η τοποθέτηση των πάγκων των πωλητών θα γίνει καθ΄υπόδειξη του αρμόδιου υπάλληλου του Δήμου, με την απαγόρευση συμμετοχής των πωλητών βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017 (όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, λευκά είδη κ.λπ.) εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ

Συστήνεται στους πωλητές να φορούν κατά τις συναλλαγές τους και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο της λαϊκής αγοράς υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης και να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό. Επίσης, να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της Λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Επίσης, συστήνεται στους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, να αποφεύγουν τον συνωστισμό ειδικά στις ώρες αιχμής της λαϊκής αγοράς, καθώς και να τηρούν τις οδηγίες για την κυκλοφορία και τη μετακίνησή τους, που έχει εκδώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Οι πίνακες των συμμετεχόντων πωλητών για τη λαϊκή αγορά της Τρίτης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.farsala.gr (στη διαδρομή «ανακοινώσεις»). Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου στα τηλέφωνα 24913-50113, 133 ή με μήνυμα στη διεύθυνση v.balabani@dimosfarsalon.gr.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass