Με στάση εργασίας «επιστρέφουν» σήμερα οι καθηγητές στα σχολεία

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 21:16

Της Νατάσας Πολυγένη
Στις τάξεις «επιστρέφουν» σήμερα οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, προκειμένου να προετοιμάσουν τις σχολικές μονάδες για την επαναλειτουργία τους στις 11 Μαΐου. Το πόσοι θα βρεθούν όμως σήμερα στα σχολεία είναι άλλο ζήτημα, καθώς η ΟΛΜΕ έχει

προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και έχει προτρέψει και τις τοπικές ΕΛΜΕ να προχωρήσουν επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Οι εκπαιδευτικοί, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, αντιδρούν στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων, καθώς θεωρούν ότι γίνονται βήματα στα τυφλά και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί επαρκή μέτρα προστασίας.
Ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Αθανάσιος Φούντας με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών σήμερα στα σχολεία, σχολιάζει στην «Ε» ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση του Υπουργείου που δεν πρόκειται να έχει ουσιαστικό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό όφελος, αφού το μικρό χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσουν τα σχολεία δεν θα προσφερθεί ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο. Από την άλλη, όπως λέει η απόφαση του Υπουργείου για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων που θα γίνονται στο σχολείο, εμπίπτει σε συνταγματικά θέματα. «Πρόκειται για μια προφορική εντολή που είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί. Θα πρέπει σε κάθε σχολείο να υπάρχει εξοπλισμός και ένα συνεργείο που θα αναλάβει να το κάνει αυτό.
Στην πράξη είναι αδύνατο. Στην περίπτωση που η προφορική εντολή γίνει γραπτή, η ΟΛΜΕ ήδη έχει ζητήσει κανείς εκπαιδευτικός να μην την υλοποιήσει. Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο» σημειώνει χαρακτηριστικά. Επίσης ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει με την επιστροφή έχει να κάνει με τις απουσίες εκπαιδευτικών που έχουν πάρει άδειες ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
«Ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών είναι τα 50 έτη. Πολλοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν συγγενείς στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να κάνουν χρήση άδειας, αλλά δυστυχώς δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ του ΥΠΕΣ ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών» προσθέτει ο κ. Φούντας.
Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «Οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό τον καιρό έχουν σηκώσει το βάρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι μάχιμοι και παρ’ όλα αυτά δέχονται τσουνάμι μέτρων που παίρνονται στα τυφλά και μόνο για το φαίνεσθαι. Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Λάρισας θα συνεδριάσει έκτακτα στα γραφεία της στις 3.30 το μεσημέρι, προκειμένου να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass