«Χειρόφρενο» της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτοσχέδιες «κόντρες»

Λαρισαίοι και Τρικαλινοί οδηγοί έδωσαν ραντεβού στο Δέλτα του Παλαμά – Τσουχτερά πρόστιμα και ακινητοποιήσεις οχημάτων μετά την έφοδο της Αστυνομίας

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2020 15:00

Ραντεβού στο Δέλτα του Παλαμά για αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας έδωσαν προχθές, μεταμεσονύκτιες ώρες, δεκάδες νεαροί Λαρισαίοι και Τρικαλινοί

οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Παραβλέποντας ακόμη και την απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομών λόγω κορονοϊού, δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν προχθές στην Καρδίτσα με την ΕΛ.ΑΣ. να βεβαιώνει 39 συνολικά παραβάσεις εκ των οποίων οι 15 σε Λαρισαίους και Τρικαλινούς για άσκοπες μετακινήσεις, με το χρηματικό πρόστιμο να ανέρχεται σε 300 ευρώ για κάθε πολίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», δεκάδες αστυνομικοί της ΑΔ Καρδίτσας το βράδυ του Σαββάτου έστησαν «μπλόκα» σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών Τρικάλων – Καρδίτσας, Λάρισας – Καρδίτσας αλλά και στην Ε-65, «στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών», «με στόχο» όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «την πρόληψη και αποτροπή διεξαγωγής αυτοσχέδιων αγώνων και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών».
Οι υπόλοιπες 24 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στους οδηγούς αφορούσαν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τέσσερις για μη χρήση κράνους, δύο για στέρηση άδειας οδήγησης, δύο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, δύο για παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας και 14 ακόμη διάφορες παραβάσεις (μη χρήση ζώνη ασφαλείας κλπ).

Επίσης αφαιρέθηκαν 6 άδειες ικανότητας οδήγησης, πινακίδες κυκλοφορίας από τέσσερα ΙΧ ενώ σε άλλα οχτώ οχήματα επιβλήθηκε ακινητοποίηση. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «η Ελληνική Αστυνομία έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την οδική ασφάλεια, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουν να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».   

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass