Αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με τον «Ιόλαο»

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2020 15:02

Στην προετοιμασία των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών αφορούσε η χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.


Ήταν η πρώτη συνεδρίαση με αφορμή τη νέα αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου, συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη με αφορμή και τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Χρ. Καλομπάτσιου και τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων. Όπου επισημάνθηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων για την υλοποίηση δράσεων πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και την ετοιμότητα.
Ο κ. Καλομπάτσιος, αναφερόμενος στον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας με το νέο πλαίσιο, διευκρίνισε εξ αρχής ότι βρίσκεται σε ισχύ η νεότερη έκδοση του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος», που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία υπήρξε ηνίοχος, αχώριστος φίλος και βοηθός του Ηρακλή.
Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, εξετάσθηκαν θέματα που αφορούσαν στον προγραμματισμό έργων και προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, της ετοιμότητας δυναμικού και μέσων, των μέτρων πρόληψης τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, των διαδικασιών υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, της αξιοποίησης Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και της συμβολής και συνεργασίας των ΟΤΑ.
Να σημειωθεί ότι με εξειδίκευση των μέτρων θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες τα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα των Δήμων.
Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης έγιναν εισηγήσεις και παρεμβάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες Χρ. Καλομπάτσιο και Γ. Λαδόπουλο, τον εκτελούντα χρέη αναπληρωτή διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Ζήσ. Μπρούζα, την αναπλ. γενική διευθύντρια Δασών και Αγρ. Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ζωή Φτύκα, των υπεύθυνων Πολιτικής Προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασ. Καραλή και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Γαβριηλίδη, του περιφερειακού συμβούλου Π. Τσακνάκη, των δημάρχων Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλου, Τεμπών Γ. Μανώλη, των αντιδημάρχων, Λάρισας Γ. Ζαούτσου, Ελασσόνας Γ. Κατσιούρα, Φαρσάλων Σ. Χατζηπλή, Τυρνάβου Γ. Σακούτσιου, Αγιάς Β. Κρανιώτης, του διευθυντή των ΤΥ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Χρ. Ντάγια, των δασαρχών Ελασσόνας Χ. Αναστόπουλου και Αγιάς Δ. Κατσικάτσου.
Καθώς και των εκπροσώπων, της 1ης Στρατιάς Β. Μπίχτα, του ΑΤΑ Γ. Τσιότση, της 5ης ΥΠΕ Αντ. Τσιμούλια, της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Παντικίδη, του ΔΕΔΔΗΕ Γ. Σπυρόπουλου, αλλά και των εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων, Φ. Τακούδης (μετεωρολόγος), Χ. Γιώτσα ΕΕΣ, Χ. Λειλιλεντζόγλου (Αερολέσχη), Σ. Κακαδιάρης (ραδιοερασιτέχνες), Γ. Ξανθόπουλος (ΕΟΔ), Μ. Φωκάς (Λέσχη Εφέδρων ΕΔ), Ε. Νικολακούλης (Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων).
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass