«Καμπάνα» ενός έτους στον 40χρονο επιδειξία

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαϊ 2020 20:54

Τη μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους, εκ του οποίου οι τρεις μήνες χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, επέβαλε χθες το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας στον 40χρονο επιδειξία, που το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης προέβη στην επίδειξη

των γεννητικών του οργάνων σε 17χρονη, ανήλικη μαθήτρια.
Ο Λαρισαίος κατηγορούμενος που δεν παρέστη στο δικαστήριο επικαλούμενος προβλήματα υγείας, διά του συνηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία, με το Δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο και την εισαγγελέα της έδρας, στην πρότασή της μάλιστα να χαρακτηρίζει «εξόχως αξιόπιστη» τη μαρτυρία της 17χρονης.
Λαμβάνοντας επίσης υπόψη το γεγονός ότι η πράξη τελέσθηκε μέρα μεσημέρι στο Κέντρο της Λάρισας (σ.σ. στο ύψος του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Τρίγωνη πλατεία) και μάλιστα για δεύτερη φορά, σύμφωνα με την κατάθεση της 17χρονης.
Η ανήλικη μαθήτρια Λυκείου - στη 1 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης - καθώς κινούνταν πεζή στην οδό Ρούσβελτ ενώ πήγαινε στο σπίτι της, διασταυρώθηκε με τον 40χρονο κατηγορούμενος ο οποίος καθόταν στο σταθμευμένο μηχανάκι του. Όταν η 17χρονη τον πλησίασε περπατώντας, τότε αυτός σήκωσε την μπλούζα του και της επέδειξε τα γεννητικά του όργανα, με την 17χρονη καταθέτοντας χθες στο Δικαστήριο να σημειώνει πως «αισθάνθηκα ντροπή», προσθέτοντας πως «ένιωσα και φόβο».
Η 17χρονη περιέγραψε επίσης και τον διάλογο που είχε με τον 40χρονο, ο οποίος δεν της απηύθυνε τον λόγο εκείνη τη στιγμή, ενώ η ίδια τον ρώτησε «γιατί το κάνεις αυτό;». Την προστασία της κόρης του ζήτησε κατά την κατάθεσή του και ο πατέρας της καθώς όπως τόνισε το γεγονός «της προξένησε τον φόβο».
Η 17χρονη διευκρίνισε προς το Δικαστήριο ότι το γεγονός έχει επαναληφθεί πριν από μερικές ημέρες αλλά δεν έδωσε σημασία θεωρώντας το ως τυχαίο συμβάν. Όταν επαναλήφθηκε ωστόσο την περασμένη Τρίτη, η 17χρονη αμέσως το κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, το ίδιο βράδυ να συλλαμβάνουν τον 40χρονο, με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, με τη μέγιστη ποινή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως από την ακροαματική διαδικασία «δεν αποδείχθηκε η άρνηση της κατηγορίας από τον κατηγορούμενο», ζητώντας μάλιστα από το Δικαστήριο να λάβει υπόψη του τόσο την ώρα όσο και τον τόπο όπου συνέβησαν όσα καταγγέλθηκαν.
Ο συνήγορος της 17χρονης σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος «ανενδοίαστα προέβη στην πράξη», ενώ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επανέλαβε πως ο 40χρονος αρνείται την κατηγορία λέγοντας ότι «δεν επέδειξε τα γεννητικά του όργανα, απλά ξύθηκε».
Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης ενός έτους, εκ των οποίου, οι εννέα μήνες με ανασταλτικό χαρακτήρα και οι υπόλοιποι τρεις μήνες χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ ασκήθηκε έφεση. Νωρίτερα το Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης και για νέα αναβολή της δίκης με αφορμή προσωρινό πρόβλημα υγείας του κατηγορουμένου.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass