Στο αρχείο η υπόθεση με το άσεμνο υλικό

Είχε προβληθεί από την τηλεόραση του εκλογικού κέντρου της «Συμπαράταξης» - Απορρίφθηκε η μήνυση του δημάρχου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 15:11

Στο αρχείο αναμένεται να τεθεί τελικά η υπόθεση της προβολής υλικού με άσεμνο περιεχόμενο από την τηλεόραση

του εκλογικού κέντρου του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και δημάρχου Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», μετά και την πρόσφατη υποβολή της έκθεσης της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική δικογραφία, η εισαγγελέας που χειρίσθηκε την υπόθεση απέρριψε τελικά τη μήνυση που είχε υποβάλει ο κ. Καλογιάννης, κατά παντός υπευθύνου ή και αγνώστων προσώπων και έτσι, επί της ουσίας η υπόθεση αναμένεται να τεθεί στο αρχείο.
Ο κ. Καλογιάννης ζητώντας τότε η πολιτική αντιπαράθεση να διεξαχθεί «με αρχές και αξίες», κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, δεν μήνυσε ωστόσο την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ελευθερία Τζανακούλη, με αποτέλεσμα στο πλαίσιο της ίδιας εισαγγελικής έρευνας, να μην ασκηθεί τελικά δίωξη σε βάρος της κ. Τζανακούλη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Στις αρχές Μαΐου 2019 και στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άγνωστοι και με τη μέθοδο του κατοπτρισμού (mirroring) πέτυχαν από την οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου, νέας τεχνολογίας (smartphone) να παρέμβουν στην τηλεόραση, επίσης νέας τεχνολογίας (Smart TV) που βρισκόταν στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου της παράταξης Καλογιάννη, προβάλλοντας πορνογραφικό υλικό.
Νυχτερινές ώρες λοιπόν (σ.σ. πιθανότατα της 10ης Μαΐου 2019) όταν δηλαδή το εκλογικό κέντρο ήταν κλειστό και ενώ στην τηλεοπτική οθόνη προβάλλονταν - προς τους διερχόμενους εξωτερικά του εκλογικού κέντρου -τα πρόσωπα των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού Καλογιάννη, άγνωστοι παρενέβησαν μέσω κινητού τηλεφώνου και προέβαλαν ταυτόχρονα, πορνογραφικό υλικό.

Οι άγνωστοι δράστες βιντεοσκόπησαν την προβολή, πράξη που ενδεχομένως να μην λάμβανε διαστάσεις αν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την αντίπαλη, προεκλογικά παράταξη της κ. Ρένας Καραλαριώτου, Ελευθερία Τζανακούλη, δεν αναρτούσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το σχετικό βίντεο.
Σημειώνοντας μάλιστα στον λογαριασμό της (11 Μαΐου 2019) πως «περιμένω από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων να μας αποδείξουν πως το βίντεο που κυκλοφορεί από το πρωί στα social media και εστάλη και σε εμένα προσωπικά από πάρα πολλούς συμπολίτες, είναι παραποιημένο». Το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις μετά την ανάρτηση της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τη συζήτηση, πρόσκαιρα, να εστιάζει στο περιεχόμενο του βίντεο, τη γνησιότητά του κλπ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της παράταξης Καλογιάννη και τον δήμαρχο Λαρισαίων να κάνει λόγο για «εμφανώς κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες με την κατασκευή βίντεο με στόχο να πλήξουν τη Συμπαράταξη». Απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τους υποψηφίους, η προεκλογική αντιπαράθεση να διεξαχθεί με όρους πολιτικού πολιτισμού, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, «αποφεύγοντας τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τον ευτελισμό του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης».
Ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε μήνυση και στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κλήθηκε και κατέθεσε η κ. Τζανακούλη, όπως επίσης από τα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξετάσθηκε και η τηλεόραση για να διερευνηθεί αν στο αρχείο της τηλεόρασης καταγράφηκαν συσκευές, και ποιες, που συνδέθηκαν μαζί της με αποτέλεσμα να προβληθεί το επίμαχο υλικό. Όπως θα μπορούσε δηλαδή να πράξει ο οποιοσδήποτε γνώστης των νέων τεχνολογιών, περνώντας έξω από το εκλογικό κέντρο (σ.σ. όπως εκτιμάται ότι συνέβη τελικά) προβάλλοντας απευθείας στην τηλεόραση ό,τι βλέπει στην οθόνη του κινητού του, χωρίς να παρεμβληθεί άλλη συσκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», από την εργαστηριακή εξέταση της τηλεόρασης προέκυψε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη, εγγραφές κλπ που να σχετίζονται με συσκευές κινητών τηλεφώνων καθώς η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν διατηρούσε αρχείο καθώς έγινε μόνο προβολή του υλικού.
Έτσι η εργαστηριακή έκθεση που υποβλήθηκε πρόσφατα στη σχετική δικογραφία, δεν φώτισε την έρευνα ως προς το σκέλος, ποιος προέβαλε το βίντεο. Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές η υπόθεση που έχει ξεχασθεί πλέον, αναμένεται να τεθεί στο αρχείο, ενώ – όπως προαναφέρθηκε – δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη κατά της κ. Τζανακούλη για συκοφαντική δυσφήμιση αφού δεν κατατέθηκε μήνυση σε βάρος της από την πλευρά του κ. Καλογιάννη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass