«Ambrosia» όνομα και πράγμα!

ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΛΛΙΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΛΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 18:45
Οι δημιουργοί της «Ambrosia» Β. Δέλλιος και Δ. Πάλλας Οι δημιουργοί της «Ambrosia» Β. Δέλλιος και Δ. Πάλλας

Της Νατάσας Πολυγένη
Έχουν τα προσόντα, τους δόθηκε κι ο χρόνος και η ιδέα δεν άργησε να έρθει. Ο λόγος για τους τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βαγγέλη Δέλλιο και Δημήτρη Πάλλα, που ασχολούνται χρόνια με τον

προγραμματισμό και έφτιαξαν μια πρωτότυπη εφαρμογή για παραγγελίες σε καφέ και εστιατόρια προσαρμοσμένη στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό και με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού κατά τη διάρκεια της παραγγελίας. Οι 23χρονοι φοιτητές που ονόμασαν την καινοτόμο εφαρμογή τους «Ambrosia» βρέθηκαν στα γραφεία της «Ε».
«Η ιδέα προέκυψε στις αρχές του έτους, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία σε όλο τον κόσμο.
Στη διάρκεια της καραντίνας όμως, αποφασίσαμε να δουλέψουμε ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άμεσα στους καταναλωτές μία υποσχόμενη σύγχρονη λειτουργία ως προς την ασφαλή εξυπηρέτησή τους.
Η εφαρμογή «Ambrosia» δημιουργήθηκε με την προοπτική να προσφέρει ευελιξία στους χρήστες της κατά τη διάρκεια μιας παραγγελίας σε ένα εστιατόριο», λέει ο Βαγγέλης.
«Αναμένοντας τις εξελίξεις για την αναπροσαρμογή της καθημερινότητας, εστιάσαμε στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας που αναζωογονεί τη ρουτίνα των πολιτών της χώρας μας.
Φυσικά απευθυνόμαστε στον χώρο της εστίασης. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η βασική προτεραιότητά μας, με την προοπτική να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια μιας παραγγελίας σ’ ένα κατάστημα. Αυτό θα επιτευχθεί με την ευκολία χρήσης που προσφέρει το Ambrosia», σημειώνει ο Δημήτρης. Όσον αφορά στη χρήση της εφαρμογής, οι δημιουργοί της εξηγούν ότι είναι πολύ απλή.
«Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους και να κάνουν εγγραφή. Αφού γίνει εγγραφή και συνδεθεί ο χρήστης, θα μπορεί να σκανάρει το QR Code που θα υπάρχει στο τραπέζι του καταστήματος. Αυτόματα θα του εμφανιστεί ο κατάλογος του μαγαζιού που θα μπορεί να προσθέσει στο καλάθι του τα προϊόντα που επιθυμεί.
Τέλος, κάνει υποβολή την παραγγελία του και το κατάστημα θα λάβει μια ειδοποίηση με την παραγγελία και το τραπέζι του πελάτη. Έτσι μειώνεται ο χρόνος και ο κόπος των υπαλλήλων προκειμένου να μεταφέρουν την παραγγελία στην κουζίνα. Επίσης σε περίπτωση που αλλάξει μία τιμή στο μενού δεν χρειάζεται να αλλάζει ο καταστηματάρχης την τιμή απ’ όλους τους καταλόγους, αλλά μόνο μία φορά μέσα από τον λογαριασμό του καταστήματος.
Ακόμη ο κάθε χρήστης, όπως είπαμε, έχει το δικό του προφίλ και μπορεί επίσης να δει και ένα ιστορικό από τις προηγούμενες παραγγελίες του. Μία μελλοντική λειτουργία, η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη στον καιρό που ζούμε, είναι να μπορεί ο κάθε πελάτης να πληρώνει τον λογαριασμό ηλεκτρονικά».
Επίσης μέσω της εφαρμογής θα μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν αν υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια και σε ποια καταστήματα.
Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο και λειτουργεί ήδη η δοκιμαστική έκδοση. Αρχές Ιουνίου θα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η προσέγγιση των επιχειρηματιών στην αγορά της Λάρισας, στη συνέχεια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα που είναι ο τόπος καταγωγής των φοιτητών και στόχος είναι να επεκταθεί σε όλες τις πόλεις αλλά και στα παράλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά για τον Βαγγέλη και τον Δημήτρη, που καινοτομούν με μια ιδέα τους. Πέρυσι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Startup Weekend Patras για την εφαρμογή τους «Ψηφιακό Πορτοφόλι».
Μια εφαρμογή, η οποία λύνει καθημερινά προβλήματα της ταυτοποίησης καθώς αποθηκεύει σε ψηφιακή μορφή στο κινητό μας τα προσωπικά μας έγγραφα (επικυρωμένα από τους αντίστοιχους φορείς), ώστε να είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Μπορούμε ουσιαστικά έχουμε τα επίσημα έγγραφα, όπως η ταυτότητα, πάνω μας χωρίς να έχουμε μαζί το πορτοφόλι μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass