Τεστ κορονοϊού σε μαθητές έξι σχολείων

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ * 4 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 15:53
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Το πρώτο κουδούνι της επαναλειτουργίας των 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, που βρίσκονται στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, δεν θα χτυπήσει για μάθημα μεθαύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου, αλλά για να πραγματοποιηθούν τεστ για τον κορονοϊό

σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.
Το ίδιο θα συμβεί και στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χάλκης, καθώς και στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Μεθαύριο Δευτέρα στις 9 το πρωί Μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στα 11ο και 33ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, για να λάβει τα δείγματα, των οποίων τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 4 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον Δήμο Λαρισαίων «Η δειγματοληψία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των μαθητών στην τάξη την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Το σχέδιο του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει δειγματοληψίες στη βάση του σχεδίου «0 – 7 – 14» και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα».
Αναλυτικότερα, ανακοινώνει: «Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.
Στα συγκεκριμένα σχολεία φοιτούν και παιδιά οικογενειών Ρομά της περιοχής, στην οποία, ως γνωστόν, έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορονοϊού.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, με στόχο την προστασία μαθητών κατά την επιστροφή τους στο σχολείο είναι οι εξής:
Με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα δύο συγκεκριμένα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Ωστόσο, στις 9 το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου, όλοι οι μαθητές των παραπάνω σχολείων πρέπει να βρεθούν στα διδακτήρια όπου θα βρίσκονται κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για δειγματοληψίες. Δείγματα θα πρέπει να ληφθούν απ’ όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Με απόφαση του δημάρχου Αθαν. Νασιακόπουλου δεν θα λειτουργήσουν από Δευτέρα 1 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουνίου, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χάλκης, καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στα παραπάνω σχολεία, θα μεταβεί μονάδα του ΕΟΔΥ όπου και θα κάνει τεστ κορονοϊού στους μαθητές τους.
4 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Στο μεταξύ, τέσσερα νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανιχνεύτηκαν στην τελευταία μαζική δειγματοληψία στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, γεγονός που μειώνει κατακόρυφα τον δείκτη μετάδοσης της ασθένειας στην περιοχή.
Το νέο αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ημέρα 0-ημέρα 7-ημέρα 14» με τους μαζικούς ελέγχους και τους ελέγχους στους μικροπωλητές λαϊκών αγορών, αλλά και τον περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης φαίνεται να αποδίδει, καθώς δεν διαπιστώνεται εξάπλωση της νόσου, δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα ελήφθησαν 11 νέα δείγματα στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των νέων θετικών κρουσμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass