Ανοιξαν μόνο 4 ξενοδοχεία, σε αναστολή οι εργαζόμενοι

ΛΙΓΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 19:00

Από τα δεκατρία ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας της Λάρισας, ελάχιστα είναι αυτά που τόλμησαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να ανοίξουν χθες τις πύλες τους.


«Πήραμε την ευθύνη μέχρι κεραίας. Είναι η σειρά της Πολιτείας να το καταλάβει και να αναλογιστεί πώς μπορεί να στηρίξει τον κλάδο...», δήλωσε στην «Ε» η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου για το μικρό ποσοστό των ξενοδόχων της πόλης μας, που λειτούργησαν τις μονάδες τους.
Τρία μεγάλα ξενοδοχεία κρατούν ακόμη σφραγισμένες τις πόρτες τους, κάποια άνοιξαν για εργασίες καθαριότητας, ενώ σε θέση λειτουργίας μπήκαν τρία κεντρικά ξενοδοχεία και ένα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Λίγοι, λοιπόν, οι τολμηροί που ρίσκαραν ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Προτίμησαν να βάλουν τα κλειδιά στην πόρτα και να αγωνιστούν δοκιμάζοντας ακόμη και τις αντοχές τους στις νέες συνθήκες, παρά να μείνουν αδρανείς και περιμένοντας...
Προσβλέπουν σε μια επάνοδο της κανονικότητας και πιστεύουν ότι η Λάρισα, μια πόλη στο κέντρο της Ελλάδας, δεν μπορεί να μην έχει επισκέπτες που θα χρειαστούν ένα κατάλυμα, έστω και για μια βραδιά.
«Η Λάρισα δεν θα πρέπει να δείξει την εικόνα του «κλειστόν» στα ξενοδοχεία της, γιατί έτσι κλείνει και τις πόρτες της στους επισκέπτες» υποστηρίζουν.
Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα υπάρχουν σήμερα, τα παρακάτω δεκατρία ξενοδοχεία, δωδεκάμηνης λειτουργίας: «Imperial», «Divani», «Μετροπόλ», «Αστέρας», «Grand», «Πάνθεον» (στον Σιδηροδρομικό Σταθμό), «Park», «Dionissos», «Αχίλλειον», «Ακροπόλ», «Έλενα», «Terra Olympus» (Γιάννουλη) και το «Διεθνές» (στον Σιδηροδρομικό Σταθμό).
534 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των μονάδων που δεν λειτουργούν, λαμβάνουν επίδομα ειδικού σκοπού της τάξεως των 534 ευρώ τον μήνα.
Εκτιμάται δε, ότι οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα κάνουν έναρξη λειτουργίας των μονάδων τους στις 15 Ιουνίου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα στήριξης που δίνει η κυβέρνηση, μέσω του νέου προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης με τίτλο «ΣΥΝεργασία», το οποίο θα ισχύσει από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, αρκεί οι επιχειρήσεις να εμφανίζουν απώλεια τζίρου 20%.
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού του εργαζομένου και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50% του μισθού στον εργαζόμενο.
Συγκεκριμένα στους εργαζομένους των επιχειρήσεων-εργοδοτών που εντάσσονται στον μηχανισμό, καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας που ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται. Τις ασφαλιστικές εισφορές τις καλύπτει πλήρως ο εργοδότης επί του ονομαστικού μισθού των εργαζομένων, ενώ σε περίπτωση που ο μισθός του εργαζόμενου υπολείπεται του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ τότε το κράτος αναπληρώνει τη διαφορά.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass