Το Υπερταμείο ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ...

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 15:51

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του αναφορικά με το ΤΑΙΠΕΔ ασκεί τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή της, την οποία τιτλοφορεί «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»


Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Μετά την αήθη επίθεση της κας Βαγενά στη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κα Ευαγγελία Λιακούλη γιατί έπραξε το προφανές- αυτό που δεν έπραξε η κα Βαγενά και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- να υπερασπιστεί δηλαδή τη Δημόσια Περιουσία που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στους δανειστές, ήρθε τώρα μια ανάλογου επιπέδου ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Η ανακοίνωση αυτή, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, όχι μόνο δεν περιέχει καμία αλήθεια, αλλά περιέχει σωρεία ψεμάτων, όπως ακριβώς έκανε και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.
Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών, ΕΣΥΠ και αποκαλούμενο και Υπερταμείο, ιδρύθηκε με τον Ν.4389/16 και έχει ως θυγατρικές το ΤΑΙΠΕΔ το ΤΧΣ, την ΕΤΑΔ και όλες σχεδόν της ΔΕΚΟ.
Η διάρκειά του είναι για 99 χρόνια και η διοίκησή του υπό τον έλεγχο των δανειστών (πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου είναι ο αξιότιμος κ. Λε Παπέ).
Τους υπενθυμίζουμε επίσης ότι, όταν τον Φεβρουάριο του 2011 ο κ. Τόμσεν και οι λοιποί της Τρόϊκα απαίτησαν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργηθεί Ταμείο 50 δισ. ευρώ με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, οι αποκαλούμενοι τότε και «Γερμανοτσολιάδες» το απέρριψαν και αντ’ αυτού ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ Ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, με διάρκεια ζωής 6 χρόνια, στο οποίο μεταβιβάστηκαν σταδιακά 24 ακίνητα προς αξιοποίηση. Με την ίδρυση της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΤΑΙΠΕΔ πέρασε στον έλεγχο των δανειστών, όπως επίσης η ΕΤΑΔ με 72.000 ακίνητα, όπως και το ΤΧΣ που κατέχει τις μετοχές των Ελληνικών Τραπεζών καθώς και όλες οι ΔΕΚΟ.
Επειδή όμως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, η Κυβέρνηση της περήφανης διαπραγμάτευσης μετέφερε «εν μια νυκτί» με απόφαση του κ. Τσακαλώτου (ΦΕΚ 2320 Β΄/19-6-2018) ακόμη άλλα 10.119 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου εκ των οποίων τα 157 στο Νομό Λάρισας και μάλιστα μόνο με τους ΚΑΕΚ για να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς όπως αποκαλύφθηκε μεταξύ αυτών των ακινήτων συμπεριλαμβάνονταν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ. ακίνητα που διεκδικούσαν τοπικοί φορείς. Παρότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής προσπάθησαν να μάθουν την ταυτότητα αυτών των ακινήτων ο κ. Τσακαλώτος ουδέποτε απάντησε στις Ερωτήσεις τους, ούτε φυσικά ίδρωσε το αφτί κανενός στο ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψαν μάλιστα και σχετική Τροπολογία για την ακύρωση της πράξης αυτής.
Να ενημερωθούν επίσης εκεί στη Ν.Ε Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολογητές της υποτέλειας, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πρόταση Νόμου για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας στη Διοίκηση του Υπερταμείου και περιμένουμε μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ!
Επειδή το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με τις πρωτοβουλίες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και των στελεχών του την προσπάθεια για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας απευθυνόμενο προς την Κυβέρνηση, όπως έκανε πρόσφατα με επερώτηση στη Βουλή, τους καλούμε να μην ταυτίζονται τόσο φανερά και απροκάλυπτα με τη Ν.Δ. που συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ παρ’ ότι άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση.
Ας πάρουν λοιπόν θέση οι δήθεν «αριστεροί» για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας στη Δημόσια Περιουσία, αντί των γελοίων επιχειρημάτων ότι σκόπιμα κάναμε λάθος για να ακυρώσει το ΣτΕ τις αποφάσεις.
Τέλος, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχουν φτάσει ακόμα τα νέα στη Λάρισα και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι ευρύτερα γνωστό ότι σε αγαστή συνεργασία Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ με το μιντιακό σύστημα, το Κίνημα Αλλαγής είναι ουσιαστικά αποκλεισμένο όπως έχει καταγγείλει η κα Γεννηματά, αλλά να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει, καθώς ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης δεν μπορεί να παραδοθεί στους Δεξιούς που παριστάνουν τους Κεντρώους Φιλελεύθερους, ούτε τους Λαϊκιστές της Αριστεράς που παριστάνουν τους Σοσιαλδημοκράτες» καταλήγει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass