Στο Αυτόφωρο 12 «φίλαθλοι» της ΑΕΛ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ *ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Ιουν 2020 20:03

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Eκπληκτοι, απορημένοι και σαστισμένοι χθες οι Ελασσονίτες από νωρίς το πρωί είδαν συνθήματα… άσχετα με την πόλη να είναι γραμμένα σε τοίχους, σε δημόσια και δημοτικά κτίρια, σε δημοτικές εγκαταστάσεις, σε τοίχους σπιτιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων ιδιωτών και σε δημόσιους χώρους.


Τα συνθήματα με «άρωμα» οπαδικό και ποδοσφαιρικό (…κάποια από αυτά με υβριστικό περιεχόμενο) εύλογο ήταν να προκαλέσουν τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου (…άσχετα με τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις) και βέβαια των τοπικών φορέων.
Ανάμεσα στα άλλα, τα συνθήματα ήταν γραμμένα κυρίως στον κεντρικό τομέα και σε γειτονιές της πόλης, σε χώρους και τοίχους παιδικών χαρών, στο Πνευματικό Κέντρο και σε τοίχους του Δημοτικού Θεάτρου, στο κτίριο των Δικαστηρίων, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου, σε τοίχους και τζαμαρίες της κεντρικής οδού Κων. Οικονόμου που οδηγεί στην Κεντρική πλατεία, στο Ηρώο των Πεσόντων (στην Κεντρική πλατεία), στο Δημοτικό Πάρκινγκ, σε προθήκες καταστημάτων κ.α.
Το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας λειτουργώντας μεθοδικά και συντονισμένα, κατάφερε να εντοπίσει στις 3.30 τα ξημερώματα, δώδεκα φιλάθλους της ΑΕΛ, ενώ εξετάζεται πόσοι φέρονται να έχουν πάρει μέρος στην αναγραφή συνθημάτων.
Χθες το πρωί, με εντολή του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσιούρας πήγε στο Α.Τ. Ελασσόνας και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις δημοτικές εγκαταστάσεις και ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Ακόμη, στο Α.Τ. Ελασσόνας εμφανίστηκαν θιγόμενοι ιδιώτες, ιδιοκτήτες οικιών και καταστηματάρχες και κατέθεσαν με τη σειρά τους αντίστοιχες μηνύσεις.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Γάτσα, που δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τους χθεσινούς βανδαλισμούς – αναγραφή συνθημάτων στην Ελασσόνα:
«Δεν επιτρέπουμε στην πόλη μας βανδαλισμούς και καταστροφές από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Όποιος θέλει να εκφράσει τις θέσεις του, μπορεί να τις εκφράσει με όλα τα νόμιμα μέσα. Ζήτησα να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της ομάδας των οπαδών και οι δράστες θα πληρώσουν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών».

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
Οι δώδεκα φίλαθλοι της ΑΕΛ συνελήφθησαν – σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις – μετά από αναγραφή συνθημάτων υπέρ της ομάδας τους, αλλά και υβριστικά συνθήματα, κατηγορούμενοι για φθορά ξένης περιουσίας, ενώ σε ένα από τα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «τρία σπρέι, δύο μαρκαδόροι και ένα πανό».
Οι 12 συλληφθέντες αργά χθες το μεσημέρι παραπέμφθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών Λάρισας όπου η εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε δίωξη σε βάρος τους για δύο κατηγορίες, της απλής φθοράς κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία της διακεκριμένης φθοράς (πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος, ιστορικού μνημείου) κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Οι δώδεκα φίλαθλοι παραμένουν κρατούμενοι, προκειμένου σήμερα το μεσημέρι να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Δικαστήριο χωρίς να είναι βέβαιο ότι σήμερα κιόλας θα εκδικασθεί η υπόθεση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι αναμένεται να θέσουν αίτημα αναβολής για να λάβουν και να μελετήσουν τη δικογραφία. Για το ίδιο θέμα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως χθες «συνελήφθησαν, στην Ελασσόνα Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, δώδεκα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες προέβησαν σε αναγραφή συνθημάτων σε διάφορα κτίρια και μνημεία της πόλης. Κατασχέθηκαν τρία σπρέι, δύο μαρκαδόροι και ένα πανό» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass