«Και τα δέντρα έχουν ψυχή»

ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ *ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣE ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 15:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Παρέμβαση – μήνυμα στέλνει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλώντας όλους τους πολίτες, και όχι μόνο τους δημότες του, να προστατέψουν το περιβάλλον.


Εκείνο που κάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Μανώλη για υποψίες για δολιοφθορά για την καταστροφή των πλατάνων, τα οποία φυτεύτηκαν το 1993 και τρία από αυτά ήδη ξεραίνονται.
Αναλυτικότερα ο Δήμος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης επισημαίνει:
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλώ όλους μας να αναλογιστούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η κλιματική αλλαγή την οποία βιώνουμε είναι απόρροια δικών μας ενεργειών.
Είναι καιρός να αφυπνιστούμε, αλλάζοντας συνήθειες, αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής, ως άτομα, ως κοινωνία, ως κράτος.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ανεξήγητο γεγονός που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το 1993 είχαν φυτευτεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού αρκετά δέντρα, μεταξύ των οποίων και πλατάνια, τα οποία χάριζαν την ευεργετική σκιά τους στους μαθητές των σχολείων.
Τρία απ’ αυτά, τεράστια δέντρα σήμερα άρχισαν ξαφνικά αυτές τις μέρες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, να στεγνώνουν. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για δολιοφθορά από ανθρώπινο χέρι.
Δόθηκε, βέβαια, εντολή σε υπάλληλο γεωπόνο του Δήμου Τεμπών να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τα σώσει. Όμως, είναι αμφίβολο αν καταφέρει να τα επαναφέρει.
Ωστόσο αν αποδειχθεί ότι το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από κακόβουλους, στ’ αλήθεια διερωτώμαι: «Δεν αντιλαμβάνονται πέραν της χρησιμότητας, ότι και τα δέντρα έχουν ψυχή;»
Η ευθύνη όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές είναι μεγάλη. Η ζωή μας και το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η αλλαγή της περιβαλλοντικής μας συμπεριφοράς μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από εμάς».

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass