Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 15:15

Λαϊκή αγορά στο Καστρί Λουτρό


Από σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου γίνεται γνωστό από τον Δήμο Τεμπών ότι ξεκινάει η Λαϊκή Αγορά στην παραλία Αιγάνης στον περιφερειακό δρόμο στο Καστρί -Λουτρό.

 

Σύσκεψη στον Πλατύκαμπο για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και ο Αγροτικός Σύλλογος χωριών πρώην Δήμου Πλατυκάμπου διοργανώνουν ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο. Θέμα της σύσκεψης είναι η τιμή στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα βιώσιμο μεροκάματο ενάντια στην προσπάθεια που γίνεται για χειραγώγηση των τιμών από εμπόρους και βιομηχανίες να αγοράσουν κοψοχρονιά την παραγωγή τους. Ιδιαίτερα επικεντρώνουν στα σιτηρά, το κριθάρι, στα περυσινά απούλητα ρεβίθια, στα υπόλοιπα που καλλιεργούνται στην περιοχή.

 

Πανηγυρίζει εκκλησάκι του Αγ. Βαρνάβα

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από Ανθίμου Γαζή. Αναχώρηση από κατασκήνωση 12 μ. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621685).

 

Η εορτή του Αγίου Λουκά του ιατρού στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 11 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του θαυματουργού και πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα.
Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τρίτη 9 Ιουνίου 2020: 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Λουκά. Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020: 8.00 μ.μ. Ιερά αγρυπνία (Μικρό Απόδειπνο-Εσπερινός-Όρθρος-Θεία Λειτουργία). Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020: 11.00 π.μ. Παράκληση Αγίου Λουκά. Στις 8.00 μ.μ. παράκληση για τους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ.Ιερώνυμο. Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. ιερό ευχέλαιο.
Σε όλες τις ιερές ακολουθίες οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του χαριτόβρυτου λειψάνου του Αγίου Λουκά.

 

Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Αύριο, Κυριακή της Πεντηκοστής, 7 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μεθαύριο Δευτέρα 8 Ιουνίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, θα τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η Ιερά Παράκληση αποτελεί πνευματική προσπάθεια συμπαράστασης της Ιεράς Μητροπόλεως προς όλους τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους.

 

Εξορμήσεις της «Υπαιθρίου Ζωής»

Για τον Ιούνιο ο σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή», στο πλαίσιο της σταδιακής επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων του και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες από τον ΕΟΔΔΥ σχετικά με τις μετακινήσεις και τα μέτρα προφύλαξης των ατόμων, προγραμματίζει τις ακόλουθες εκδρομές:
-Για το ορειβατικό τμήμα, ορειβασία την Κυριακή 14 Ιουνίου στα βουνά της νότιας Πίνδου, από το Δροσοχώρι στην κορυφή Αυγό. Η μετάβαση θα γίνει με ΙΧ και οι οδηγοί όπως και οι επιβαίνοντες φέρουν την ατομική τους ευθύνη όσον αφορά στον επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων στα ΙΧ, τα μέσα προφύλαξης κ.λπ. Ώρα αναχώρησης τις 6:30 π.μ. από τον χώρο της λαϊκής της Τετάρτης.
-Για το τουριστικό τμήμα, εκδρομή την Κυριακή 21 Ιουνίου στην περιοχή της Βερδικούσιας. Πιο συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουμε μέρος της λειτουργίας στην Ι.Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος (κοντά στο χωριό Συκιά που ιδρύθηκε το 1650), θα επισκεφτούμε την ωραία λίμνη Λογγά περνώντας στα όρια των Τρικάλων και θα επιστρέψουμε στη Βερδικούσια για το υπόλοιπο της ημέρας. Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί στα πρακτορεία ταξιδιών για τον αριθμό των ατόμων, τις θέσεις που κάθονται κ.λπ. Ώρα αναχώρησης 08:00 π.μ. από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα.
Στον ίδιο προορισμό θα πάει και το ορειβατικό τμήμα, για να περπατήσει στο σημαντικό δάσος οξιάς του χωριού έως την κορυφή Μαμαλή. Το μέσο μεταφοράς θα ανακοινωθεί προσεχώς και ώρα αναχώρησης θα είναι στις 07:00 π.μ. από τον χώρο της λαϊκής της Τετάρτης.
Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες κ.λπ. στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410-250.818, καθημερινά 7-9 μ.μ. ξεκινώντας από την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass