Εκπαίδευση εθελοντών Ε.Ε.Σ. για τους σεισμούς

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2020 15:13

Η Κοινωνική Υπηρεσία Ε.Ε.Σ. και το Σώμα Σαμαρειτών -Διασωστών και Ναυαγοσωστών

του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας, παρουσία της προέδρου του Τμήματος κας Ελισάβετ Καρανίκα συμμετείχαν σε θεωρητική και πρακτική εκπαιδευτική άσκηση το προηγούμενο Σάββατο στο Συκούριο Λάρισας με θέμα «Υποδοχή και ψυχοκοινωνική υποστήριξη πληγέντων από σεισμό και παροχή Α’ Βοηθειών». Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Λάρισας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Εισηγητής και εκπαιδευτής ήταν ο κοινωνικός λειτουργός του Ε.Ε.Σ. Λάρισας και η Αρχηγός μαζί με τον εκπαιδευτή των Σαμαρειτών, ενώ το σεμινάριο παρακολούθησαν Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας της ομάδας Κινητοποίησης και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εθελοντές Δόκιμοι της Σχολής 2019-20 του Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών. Στόχος του σεμιναρίου από την πλευρά της Κοινωνικής Υπηρεσίας ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες αναφορικά με θέματα επικοινωνίας, πληροφόρησης με τους πληγέντες, την υλική υποστήριξή τους και τους μηχανισμούς ανατροφοδότησης μετά από μια έκτακτη ανάγκη. Από την πλευρά του Σώματος Σαμαρειτών η εκπαίδευση περιλάμβανε την παροχή Α’ βοηθειών στους πληγέντες από τον σεισμό, περιπολίες στην πληγείσα περιοχή, διασώσεις και απεγκλωβισμούς πολιτών.  Την άσκηση υποστήριξαν με υλικά αλλά και τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Τοπικού Συμβουλίου Συκουρίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass