Συναγερμός για υποψήφια Πανελλαδικών με... «δέκατα»

«ΛΑΧΤΑΡΗΣΑΝ» ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ -ΕΥΤΥΧΩΣ- ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ! -Σ. ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ «ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2020 21:01

«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Τετάρτης σε Γενικό Λύκειο της Λάρισας, όταν υποψήφια

αισθάνθηκε αδιαθεσία και ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου. Αμέσως της έγινε θερμομέτρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η κοπέλα είχε «δέκατα». Αστραπιαία ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τον Covid-19, χωρίς όμως να προκληθεί αναστάτωση στο εξεταστικό κέντρο και χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό οι μαθητές που έγραφαν εξετάσεις. Η υποψήφια ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της φορώντας μάσκα και απομονώθηκε σε ειδικό χώρο, μέχρι να φθάσει στο σχολείο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να της γίνει το απαραίτητο τεστ, το οποίο και βγήκε αρνητικό!
Το περιστατικό μετατράπηκε σε άσκηση ετοιμότητας, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όσον αφορά στον χειρισμό της. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής, ο ΕΟΔΥ, οι ιατρικές υπηρεσίες και η εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19, γεν. γραμματέας Α’/βάθμιας, Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασία Γκίκα. Ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του ύποπτου κρούσματος για την ασφαλή απομάκρυνσή της υποψήφιας από το Εξεταστικό Κέντρο. Έγινε επιμελής καθαρισμός χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό υγρό (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Μετά από ιατρική αξιολόγηση έγινε κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ στην υποψήφια. Εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ, η υποψήφια παρέμεινε σε απομόνωση, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Θερμά συγχαρητήρια για τον τρόπο χειρισμού του περιστατικού έδωσε ο επόπτης της Περιφέρειας Πανελλαδικών Εξετάσεων Θεσσαλίας Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης που δηλώνει στην «Ε»: «Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί παράδειγμα εγρήγορσης και αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης. Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες οι εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο υψίστης σημασίας. Τόσο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όσο ο υπεύθυνος του εξεταστικού κέντρου αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια γιατί έδρασαν άμεσα, τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα τόσο την προστασία της υγείας των μαθητών όσο και του κύρους των Πανελλαδικών Εξετάσεων».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass