Παρ’ ολίγον τραγωδία στον Αγιόκαμπο

ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ 11ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» * ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ *ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 20:33
Σε αυτό το βάθος έπεσε ο μικρός Βαλέριος, όταν υποχώρησε το φρεάτιο,  που χρησιμοποιείται για τα βρόχινα και στάσιμα νερά του Αγιοκάμπου Σε αυτό το βάθος έπεσε ο μικρός Βαλέριος, όταν υποχώρησε το φρεάτιο, που χρησιμοποιείται για τα βρόχινα και στάσιμα νερά του Αγιοκάμπου

Των Νίκου Γουργιώτη,
Γιώργου Ρούστα
Τον χάρο με τα μάτια του είδε 11χρονος λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που αμέριμνος περπατούσε με άλλους τρεις συνομήλικους φίλους του στο πεζοδρόμιο της μεγάλης τοξωτής γέφυρας του Αγιοκάμπου.


Το παιδί πάτησε πάνω σε καπάκι φρεατίου, το οποίο υποχώρησε και παρέσυρε τον μικρό στον πυθμένα του, σε βάθος, όπως υποστηρίζουν οι γονείς του, 6 – 7 μέτρων, μέσα σε λιμνάζοντα νερά ύψους 1 – 2 μέτρων!
Ο 11χρονος, ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του – σε διαφορετική περίπτωση πιθανότατα θα είχε πνιγεί λένε οι οικείοι του– πιάστηκε από τις σιδερένιες αναμονές και μέσα στο σκοτάδι, με κλάματα και φωνές για βοήθεια, κολυμπώντας πάλεψε να κρατηθεί ώσπου να έρθουν να τον ανασύρουν. Πράγματι, οι φίλοι του έτρεξαν γρήγορα σε κοντινό ταχυφαγείο, είπαν τι είχε συμβεί, και οι θαμώνες του άμεσα βρέθηκαν στο σημείο, όπου με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να φέρουν τον 11χρονο στην επιφάνεια. Κατόπιν, οι γονείς του τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αγιάς κι από εκεί διεκομίσθη ευρισκόμενος σε ισχυρό σοκ, στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλευόταν ως αργά χθες το απόγευμα, με τις εκτιμήσεις των ιατρών να λένε, αν όλα πήγαιναν καλά, πως επρόκειτο να πάρει σήμερα εξιτήριο.
Οι γονείς του παιδιού, όπως και ο δικηγόρος τους που ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με την «Ε», από τη μια καταγγέλλουν τους υπεύθυνους για πλημμελή συντήρηση της γέφυρας και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Από την άλλη, δοξάζουν τον Θεό που το παιδί βγήκε σώο από αυτήν την περιπέτεια, αν αναλογιστεί κανείς το μεγάλο βάθος στο οποίο έπεσε, ανάμεσα σε τσιμεντένια τοιχία με εμβαδόν σχεδόν ενός τετραγωνικού μέτρου, μεταξύ πολύ επικίνδυνων σιδερένιων αναμονών και μέσα σε πολύ νερό.
Κάτοικοι επίσης του Αγιοκάμπου, απ’ όπου άλλωστε είναι και η οικογένεια του άτυχου παιδιού, υποστηρίζουν ότι γενικά τα καπάκια από τα φρεάτια στα πεζοδρόμια και στην ανάπλαση του Αγιοκάμπου εύκολα σπάζουν.
Σ’ αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι αρκετοί περιπατητές έχουν κατά καιρούς πέσει μέσα, ενώ, πέρυσι, ενήλικας άντρας, κι ενώ έκανε τζόκιγκ, πάτησε πάνω σε ένα από αυτά, το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να καταλήξει με σπάσιμο του ποδιού του στο νοσοκομείο.        
Μιλώντας στην «Ε» ο πατέρας του Βαλέριου αναφέρει πως «το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, αλλά τον πονάει η κοιλιά του, πιθανότητα από το βρόμικο νερό που ήπιε, όσο προσπαθούσε να κρατηθεί πάνω από αυτό». Η οικογένεια θα στραφεί δικαστικά εναντίον κάθε υπευθύνου, κάνοντας λόγο για «κακοτεχνίες και προχειρότητες στη συντήρηση των υποδομών της γέφυρας «Καλατράβα».
*Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε ότι «μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό, επικοινώνησα άμεσα με την οικογένεια, η οποία μένει μόνιμα στον Αγιόκαμπο και μετέφερα τις ευχές μου για «ταχεία ανάρρωση». Δεσμεύτηκα δε ότι «θα τη βοηθήσω για να ξεπεράσει γρήγορα τη δυσάρεστη αυτή περιπέτεια».
Αναφορικά με το φρεάτιο που υποχώρησε, ο δήμαρχος εκτιμά ότι «πιθανότατα με το πέρασμα του χρόνου, η λαμαρίνα του φρεατίου διαβρώθηκε και γι’ αυτό υποχώρησε. Έδωσα εντολή στα συνεργεία του Δήμου να το αποκαταστήσουν άμεσα, μαζί και με τα υπόλοιπα φρεάτια που βρίσκονται στη γέφυρα».
Ο κ. Γκουντάρας δήλωσε «προβληματισμένος για την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς η δημοτική αρχή δίνει άνιση μάχη για να αποκαταστήσει βανδαλισμούς που σημειώνονται διαρκώς στις υποδομές της παραλιακής ζώνης ακτίνας 13 χιλιομέτρων, αλλά και να επισκευάσει φθορές που προκαλούνται με το πέρασμα του... χρόνου!».

 

GEFYRA KAPAKI2

Η γέφυρα και το φρεάτιο με νέο καπάκι

GEFYRA KAPAKI1

 

STOMIO

Το στόμιο του φρεατίου
εμβαδού ενός τετραγωνικού μέτρου

 

PALIO KAPAKI

Το παλιό καπάκι κατασκουριασμένο και πάχους μόνο λίγων εκατοστών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass