Συνεργασία επιστημόνων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 15:45

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνάντηση με το διεπιστημονικό προσωπικό του παραρτήματος Ρομά με σκοπό τη συνεργασία και απώτερο στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας στον πληθυσμό των Ρομά είχε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων κ. Ιωάννα Τσέντζου.

Η κοινωνιολόγος Βασιλική Λιάπη, η νοσηλεύτρια Αθανασία Βακαλούλη, η παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Μαρίνα Σίσκου και ο διαμεσολαβητής Χαράλαμπος Δημητρίου ενημέρωσαν την ψυχολόγο για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, ώστε να δοθεί έμφαση όπου χρειάζεται, με τη βοήθεια των δράσεων ευαισθητοποίησης που θα διοργανωθούν. «Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά βήματα ως τώρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ρομά και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο της πόλης. Ευελπιστούμε πως με την καλή συνεργασία θα καταφέρουμε να επιτύχουμε πρόοδο και να κινητοποιήσουμε τον πληθυσμό ώστε ο κάθε πολίτης να μην διστάζει να αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη για την επίλυση των προσωπικών του προβλημάτων.  Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, η ψυχολόγος του κέντρου κοινότητας πρότεινε θέματα που θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους του οικισμού σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ψυχικής τους υγείας. Επίσης έγινε πρόταση για επίσκεψη στον οικισμό με σκοπό τη γνωριμία με τους κατοίκους και τον εντοπισμό περιπτώσεων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass