Στηρίζει αδύναμους το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πληθαίνουν οι οικογένειες που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές ανάγκες -Πού μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να βοηθήσουν -Τι λέει στην «ΕτΔ» η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Στήριξης Παιδιού στη Λάρισα κ. Κασσιανή Τσιντζιλώνη

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2020 21:00

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται σήμερα δεκάδες παιδιά και οι οικογένειές τους, που διαβιούν

σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στην υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, ενέτεινε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, με αποτέλεσμα να γίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη τους για στήριξη. Άνεργοι γονείς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους, πολεμώντας σε αντίξοες συνθήκες.
«Συναγερμός» σήμανε στον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα, που εκτιμά πως θα αυξηθούν τα παιδιά και οι οικογένειες που στερούνται ακόμα και τα βασικά.
Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Λάρισας του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κασσιανή Τσιντζιλώνη, ο οργανισμός πέρυσι στήριξε 555 παιδιά (ηλικίας μέχρι και 17 ετών) 200 οικογενειών της Θεσσαλίας, σε καταστάσεις ανάγκης, προσφέροντας τρόφιμα, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη, ιατρική και εκπαιδευτική κάλυψη, εργασιακή καθοδήγηση και συμβουλευτική στους γονείς.
«Ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά...», σημειώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός. Υποστηρίζει πως λόγω του κορονοϊού, οι ελλείψεις σε τρόφιμα που συγκέντρωνε για να τα προσφέρει σε άπορες οικογένειες είναι μεγάλες και απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να στηρίξουν την προσπάθειά του.
Στη Λάρισα, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης συγκεντρώνονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα: Γάλα εβαπορέ, Λάδι, Ρύζι, Όσπρια, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Ζάχαρη, Σάλτσα τομάτας. Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα), Βρεφικές κρέμες, Βρεφικό γάλα Νο 1 και Νο 2, Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λπ.). Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες). Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων) και χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες). Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του Κέντρου Στήριξης 2410-560.900.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass