«Ανθούν» οι παράνομοι οίκοι ανοχής και στη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ - ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 20:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουν 2020 20:12

Μπορεί οι οίκοι ανοχής να έκλεισαν με απαγόρευση λειτουργίας εξαιτίας των μέτρων

για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση για τρεις μήνες, ωστόσο η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων συνέβαλε στην προσφορά και ζήτηση του παράνομου αγοραίου έρωτα και στη Λάρισα καταγγέλλουν οι εκδιδόμενες γυναίκες.
Οι νόμιμοι οίκοι ανοχής ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν την προηγούμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα κρύβει δυσκολίες, καθώς τίποτε δεν είναι και μάλλον δεν θα είναι όπως στην εποχή πριν την πανδημία. Τα εκδιδόμενα άτομα, καθώς και οι πελάτες καλούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες και να προβούν σε μία σειρά προφυλάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου Covid-19.
«Γίναμε όλοι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, τόσο οι γυναίκες όσο και οι πελάτες. Ούτε εμείς θέλουμε να εκτεθούμε και να κολλήσουμε, αλλά και οι πελάτες είναι πλέον πιο υποψιασμένοι...» λέει η Έλενα επισημαίνοντας ότι όλες οι εκδιδόμενες γυναίκες, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό των οίκων ανοχής ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργου Ζήγρα και υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορονοϊό την προηγούμενη Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με τη μέθοδο του μοριακού ελέγχου.
Η Λάρισα, μάλιστα, αναφέρεται ως μοναδική περιοχή στην Ελλάδα στην οποία οι εκδιδόμενες γυναίκες υποχρεώθηκαν για λόγους ασφαλείας να ελεγχθούν για πιθανή προσβολή τους από τον κορονοϊό.
Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για το σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, με την Έλενα να ευχαριστεί δημόσια τον διευθυντή της Υγειονομικής Διεύθυνσης Λάρισας Γ. Ζήγρα και την ομάδα του για τη σημαντική βοήθειά του και συμπαράσταση στην ασφαλή επαναλειτουργία των οίκων ανοχής τονίζοντας: «Οι άοκνες φιλότιμες προσπάθειες και πρόσθετες πρωτοβουλίες του κ. Ζήγρα και του προσωπικού του Τμήματος (αυστηροί και τακτικοί έλεγχοι υγείας, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ειδικές προφυλάξεις, έξτρα έλεγχοι κορονοϊού) συνετέλεσαν στο να επαναλειτουργήσουν οι οίκοι ανοχής του νομού πλέον με απόλυτη ασφάλεια και απόλυτη προφύλαξη για τη δημόσια υγεία».
Όπως διαπιστώνει η Έλενα τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας τους οι οίκοι ανοχής παρουσιάζουν μειωμένη προσέλευση, που αγγίζει και το 50%, για να συμπληρώσει πως αυξήθηκαν την περίοδο της απαγόρευσης η παράνομη προσφορά υπηρεσιών κάνοντας λόγο ακόμα και για υγειονομική βόμβα, ακριβώς επειδή οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ανεξέλεγκτα και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. «Οι νόμιμοι οίκοι ανοχής έκλεισαν, αλλά η παραπορνεία δούλευε και δουλεύει κανονικά, ειδικά στο κέντρο της Λάρισας με παράνομα σπίτια και αγγελίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και δεν ελέγχονται από κανένα...» καταγγέλλουν οι εκδιδόμενες γυναίκες επαναφέροντας ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δεν βρίσκει λύσεις.
Τα νέα μέτρα προστασίας στους οίκους ανοχής προβλέπουν:
-Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά από κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
-Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
– Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
-Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
– Κατά τη σεξουαλική επαφή θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
-Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
– Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου, προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
-Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
– Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.
«Ακόμα και τα ονόματα με τα τηλέφωνα που μας υποχρεώνουν να τηρούμε θεωρούμε ότι δεν είναι πραγματικά, αφού κανείς δεν δίνει τα πραγματικά του στοιχεία...» σημειώνει η Έλενα χαρακτηρίζοντας ουτοπική τη σύσταση για πληρωμή των υπηρεσιών με τη χρήση πλαστικών καρτών και με ανέπαφη συναλλαγή. «Όταν οι τράπεζες στέλνουν αναλυτικούς λογαριασμούς χρεώσεων στα σπίτια, ποιος παντρεμένος άνθρωπος θα διακινδυνεύσει να πληρώσει με κάρτα και να πέσει η αναλυτική κατάσταση των λογαριασμών του στα χέρια της γυναίκας του;» αναρωτιέται απαντώντας ότι οι πληρωμές γίνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με μετρητά έστω και αν συνιστάται η αποφυγή τους.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass