«Φέσι» του Δημοσίου στους προμηθευτές των Φυλακών Λάρισας

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 400 ΚΙΛΑ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2020 21:00

Στάση πληρωμών έχει κηρύξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τους προμηθευτές τροφίμων,

αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας από τις αρχές του έτους. Απεγνωσμένος ο Λαρισαίος αρτοποιός κ. Ιωάννης Γκρόζος, που προμηθεύει καθημερινά το σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης με ψωμί, καταγγέλλει στην «Ε» ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο αφού σχεδόν όλοι οι προμηθευτές (φρούτων-λαχανικών, κρέατος, χαρτικών κ.λπ.) είναι απλήρωτοι και ενώ τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν, δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση για το πότε θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθημερινά παραδίδει στο κατάστημα κράτησης περίπου 350-400 κιλά ψωμί για 700 κρατούμενους, τα 2/3 της συνολικής καθημερινής του παραγωγής και από τις αρχές του χρόνου δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ενώ η οφειλή ανέρχεται στις 60.000 ευρώ. «Έχω υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθώ. Πληρώνω υπαλλήλους, ΙΚΑ, υπάρχουν επιταγές που πρέπει να πληρωθούν και εισπράττω μόνο αδιαφορία. Έχω σπάσει τα τηλέφωνα στο Υπουργείο και μια υπεύθυνη απάντηση δεν παίρνω. Στην αρχή ήταν ο κορονοϊός, μετά ο αυξημένος φόρτος εργασίας και τώρα τίποτα. Κανείς δεν λέει τίποτα. Τουλάχιστον αν γνωρίζαμε το πότε θα πληρωθούμε, θα ξέραμε και πώς να ρυθμίσουμε τις υποχρεώσεις μας για να μην καταστραφούμε. Η σύμβαση που είχα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παράταση, δεν νομίζω ότι από εκεί και πέρα θα συνεχίσω κάτω από αυτές τις συνθήκες, αφού κινδυνεύω να καταστραφώ οικονομικά. Η κυβέρνηση επιδοτεί επιχειρήσεις που βρίσκονται κλειστές και γυρνάει την πλάτη σε εκείνες που είναι ανοιχτές» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η «Ε» επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Λαρισαίου αρτοποιού, ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν. Όταν ο πολίτης χρωστάει κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση, τι γίνεται όμως όταν το κράτος χρωστάει; Πώς θα επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους αλλά δεν πληρώνονται από πουθενά, ενώ δεν έχουν και καμία επίσημη απάντηση για το πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass