Εκδήλωση ΚΚΕ και ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 15:47

«Η χρήση και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά δεν είναι ούτε «αρρώστια» ούτε «ατομική επιλογή», αλλά κοινωνικό φαινόμενο.


Η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ότι η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά σημαίνει πρώτα και κύρια πόλεμο στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει το φαινόμενο, δηλαδή τον καπιταλισμό». Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου χθες η Μαρία Κωστούλα, μέλος του Τομεακού Γραφείου του ΚΚΕ και η Λαζαρέτα Ιωαννίδου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ και η Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος. Νωρίτερα στον ίδιο χώρο διοργανώνεται τουρνουά μπάσκετ.
«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο με εκκωφαντικό τρόπο τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, του συστήματος της αδικίας και εκμετάλλευσης, που παράγει, διαφημίζει και προσφέρει απλόχερα ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να «ναρκώνει» τη σκέψη, να «καταστέλλει» το μυαλό και τη ζωή», ανέφεραν χθες οι κυρίες Κωστούλα και Ιωαννίδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Μεγάλο μέρος των τοξικοεξαρτημένων είναι σοβαρά οργανικά επιβαρυμένοι από τη χρήση και αποτελούν ευάλωτες ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου.
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που το κυνήγι της δόσης τούς οδηγεί συνεχώς στους δρόμους ή κάποιες φορές ο δρόμος είναι το σπίτι τους, το σλόγκαν «Μένουμε σπίτι» ήταν τουλάχιστον ειρωνικό. Γι’ αυτούς που, όντας φυλακισμένοι στον εφιάλτη της εξάρτησης, υποτάσσουν όλη τους τη σκέψη, όλη τους τη ζωή γύρω από τη ναρκωτική ουσία, η «ατομική ευθύνη» είναι φράση που στερείται νοήματος. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, που σπρώχτηκαν στη χρήση από τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, το ίδιο το σύστημα τους άφησε στο έλεος της πανδημίας.
Ταυτόχρονα, όμως, και για τους πρώην χρήστες που πήραν την απόφαση να απεξαρτηθούν, δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ επιπλέον στα θεραπευτικά προγράμματα, δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη προσωπικού, παρά το ότι οι συνθήκες που διαμόρφωσε η καραντίνα αντικειμενικά αύξησαν τις ανάγκες πολύπλευρης στήριξης, αλλά και τις πιθανότητες υποτροπών.
Η αποθέωση της «ατομικής ευθύνης», απουσία της κρατικής, έκανε πιο εμφανή τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ενέτεινε σε πλατιά λαϊκά στρώματα, διεθνώς, την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, ενώ η «κοινωνική αποστασιοποίηση» αύξησε τα αισθήματα εγκλωβισμού και μοναξιάς, δηλαδή παράγοντες που πυροδοτούν τη χρήση ναρκωτικών. Αυτά, σε συνδυασμό με τη χρόνια, ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος να αθωώσει τη χρήση ναρκωτικών, δημιούργησαν το έδαφος για μεγαλύτερη ζήτηση.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστούν ποτέ με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την περιθωριοποίηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τις θέσεις μας, να μας παρουσιάσουν σαν «ντεμοντέ», γιατί πολεμάμε την υποταγή, τον συμβιβασμό και τη νάρκωση, δεν θα υποχωρήσουμε. Το ΚΚΕ θα καλεί πάντα τον λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι ρημάζει τη ζωή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass