Αγροτική διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Λάρισας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 15:42
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου από την ΕΟΑΣΝ, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για κινητοποιήσεις σε όλα τα περιφερειακά καταστήματα του ΕΛΓΑ στη

χώρα, από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αλλά ούτε και να επιτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής, που θα επιφέρει νέες αυξημένες εισφορές και μικρότερες αποζημιώσεις. Σε όλη τη χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις και στις αποζημιώσεις των δικαιούχων που φτάνει στους 16 μήνες για την καταβολή του 100%. Τα έσοδα του ΕΛΓΑ αποκλειστικά στηρίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων με τις οποίες καλύπτονται και πάγια λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ, καθώς οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Ζημιογόνα αίτια που καλύπτονται από τον κανονισμό, αλλά ο ΕΛΓΑ δεν τα δέχεται με διάφορες κατάπτυστες προφάσεις, ώστε να μην τα αποζημιώνει, καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν. Δεν παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί και αφήνει ακάλυπτα ζημιογόνα αίτια που κάθε χρόνο εμφανίζονται σε καλλιέργειες με συνέπεια οι αγρότες να χάνουν την παραγωγή τους, να μην αποζημιώνονται και να πληρώνουν και από πάνω τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντάξει ζημιογόνα αίτια στην ασφάλιση, αλλά με αύξηση των ασφαλίστρων που ήδη είναι υπέρογκα».
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Για όλα τα παραπάνω η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζικές συγκεντρώσεις στα καταστήματα του ΕΛΓΑ αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου απαιτώντας: Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων, που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας. ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καμία σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή. Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ. Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass