Περιμένουν έξι χρόνια τις αποζημιώσεις τους

ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ 600 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ «Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ» - ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ - Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 21:00

Στη δίνη μιας χρονικά ατέρμονης δικαστικής περιπέτειας για τα δεδουλευμένα τους,

όμηροι των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί μετά την πτώχευση της εταιρείας, συνεχίζουν να βρίσκονται 600 απολυμένοι της πάλαι ποτέ κραταιάς τοπικής αλυσίδας τροφίμων «Σ/Μ Λάρισα». Έξι χρόνια μετά το εκκωφαντικό «λουκέτο» στην εταιρεία οι πρώην εργαζόμενοι, που βρέθηκαν εν μια νυκτί στον δρόμο, περιμένουν την καταβολή των αποζημιώσεων και των αποδοχών τους, ευελπιστώντας πως οι διαδικασίες εκπλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας θα «τρέξουν» τάχιστα από τη στιγμή μάλιστα που ο σχετικός νόμος τους θέτει σε μειονεκτική θέση, μιας και προηγείται η ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου και των τραπεζών.
Το μόνο που έχουν λάβει, έως σήμερα, όπως καταγγέλλουν, πέρα από κάποια πενιχρά επιδόματα, και από αυτά όχι όλοι, ήταν μια εικονική απόλυση. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άτομα, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανεργία ενώ πολλοί εξ αυτών υποχρεώθηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν. «Ολοι, όπως τονίζεται από το συλλογικό όργανο που σύστησαν, διεκδικούν επί χρόνια τα χρήματά τους, καθώς πέρα από το νομικό κομμάτι, χρειάζεται βούληση και θέληση από όλους τους εμπλεκομένους ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες.
Επίσης, απαραίτητη θεωρούν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων της πόλης, των βουλευτών της, του Εργατικού Κέντρου, που από την πρώτη στιγμή συμπαρίσταται των προσπαθειών τους, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης. Μόνο αυτοί μπορούν να βοηθήσουν στην αλλαγή του αδίκου νόμου που προβλέπει την προτεραιότητα των τραπεζών έναντι των εργαζομένων στις διεκδικήσεις».
Θυμίζουμε πως τα «Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ» πτώχευσαν στις 3 Απριλίου 2015 και ο συγκεκριμένος νόμος ισχύει για εταιρίες που πτώχευσαν από 19/8/2015 και μετά. Πάντως όλοι τους έχουν κουραστεί , η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και η οργή τους περισσεύει...
«Ολοι οι φορείς θα πρέπει να καταλάβουν πως διεκδικούμε χρήματα εκατομμυρίων, τα οποία θα πέσουν στην αγορά της Λάρισας, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην πόλη μας»...
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο μεταξύ τα μέλη της «Ένωσης Απολυμένων ΣΜΛ» μετά τις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποίησαν στο Επιμελητήριο Λάρισας εξέλεξαν το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιό τους το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: πρόεδρος Σοφία Πιάχα, αντιπρόεδρος Σταυρούλα Μαραμή, γραμματέας Αγγελική Μπάτζιου, ταμίας Δημήτριος Βελέντζας, έφορος Ουρανία Κουτρουβή και μέλη Βασίλης Λιόκος και Γεωργία Ντούρμα. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Αγαθή Αθανασιάδου και Αντωνία Γκουζιώκα.         

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass