Η προϊστορία από την Αργισσα δείχνει τον δρόμο για το μέλλον

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 15:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήραν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Άργισσα»,

ο Δήμος Τυρνάβου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την υποστήριξη του «Let’s do it Greece», των Προσκόπων Αμπελώνα και του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Διοργάνωσαν τον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου της Άργισσας, στην περιοχή των Δένδρων Τυρνάβου. Στόχος της δράσης ήταν να αναδειχθεί ο συγκεκριμένος σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που είναι παγκοσμίως γνωστός. Παρά τη ζέστη του Ιουλίου η συνάντηση ήταν πολυπληθής.
Μετά τη δράση μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας δήλωσε: « Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά από χρόνια ως απλός πολίτης, σήμερα με τη ιδιότητα του δημάρχου Τυρνάβου βρέθηκα και πάλι σ’ αυτόν τον προϊστορικό χώρο. Εκεί όπου πριν 6.500 χρόνια υπήρξε στον κόσμο η πρώτη εξημερωμένη κτηνοτροφία. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο.

Οι προσπάθειες ανάδειξης του προϊστορικού αυτού χώρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και όλους τους άλλους τοπικούς φορείς είναι πολύ σημαντικές και είμαστε στο πλευρό τους ηθικά και υλικά. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην ανάδειξη του ιστορικού και προϊστορικού πλούτου του τόπου μας».
Ανάλογη στην «Ε» και η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας Θανάση Παιδή ο οποίος επισήμανε πως «η Άργισσα είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς – προϊστορικούς χώρους. Πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων, είναι σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να αγκαλιάζουν τα πολιτιστικά μας μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς με αυτό τον τρόπο γίνονται θεματοφύλακες για τις επόμενες γενεές . Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους και σε άλλες παρόμοιες δράσεις».
Στη χθεσινή δράση παρευρέθηκαν επίσης o Δρ. Γεώργιος Τουφεξής από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, προϊστάμενος τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων και μουσείου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος Πολιτιστικού Δένδρων κα. Μαρία Τασιούλα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δέντρων -Πλατανουλίων Δημήτρης Ρίζος, ο τοπικός σύμβουλος Αχιλλέας Σιούλας, οι πρόσκοποι του Αμπελώνα με τον αρχηγό τον Μιχάλη Πιτένη, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών, η γ.γ. του Δήμου Τυρνάβου κα. Έλενα Ζαρόγιαννου και η σύμβουλος του δημάρχου κα. Αμαλία Γκανάτσιου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass