Spinning στην ταράτσα και υπαίθριες προπονήσεις!

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 21:04

Της Νατάσας Πολυγένη

Στη Λάρισα τα γυμναστήρια βρήκαν λύση για τον κορονοϊό! Βγήκαν στις ταράτσες,

στο ποτάμι και γενικά άλλαξαν φιλοσοφία προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους. Παρότι η γυμναστική είναι υγεία, εν τούτοις ο συγκεκριμένος κλάδος «χτυπήθηκε» σκληρά από τον κορονοϊό και τα γυμναστήρια ήταν από τις τελευταίες επιχειρήσεις που άνοιξαν στις 15 Ιουνίου.
Οι κανόνες επαναλειτουργίας τους αυστηροί, αλλά ούτως η άλλως η πλειοψηφία των ιδιοκτητών γυμναστηρίων τους εφάρμοζε και προ κορονοϊού, αφού μιλάμε για χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα και σε ιδιαίτερες συνθήκες.
Η αλλαγή αφορά κυρίως στη φιλοσοφία τους, αφού η περίοδος που άνοιξαν σε συνδυασμό με τους περιορισμούς για τον κλιματισμό προβλημάτισε αρκετούς, όμως και πάλι η λύση βρέθηκε. Προπονήσεις όπου είναι εφικτό στο ύπαιθρο, ενώ κάποιοι αξιοποίησαν ακόμη και την ταράτσα τους για να οργανώσουν αθλητικές δραστηριότητες όπως το spinning (ποδηλατική άσκηση υψηλής έντασης).
Σε κεντρικό γυμναστήριο της πόλης στον Άγιο Αχίλλιο, οι αθλούμενοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία απολαμβάνοντας τη θέα στο ποτάμι.
Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου κ. Σπύρος Μέκρας μιλά στην «Ε» για τη νέα φιλοσοφία που αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν αρκετά γυμναστήρια προκειμένου να τηρήσουν τα υγιειονομικά πρωτόκολλα. «Είμαι από τους τυχερούς καθώς ο χώρος μου 750 τ.μ. προσφέρεται για να γίνουν αλλαγές.
Οι τζαμαρίες ανοίγουν, ο χώρος είναι τεράστιος και έτσι μπορούμε να κρατάμε τις αποστάσεις. Βέβαια, τα γκρουπ για πιλάτες ή γιόγκα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 άτομα. Υπήρχε μια φοβία στην αρχή με την πανδημία, αλλά αυτό είναι κάτι που ξεπεράστηκε και αυτό φαίνεται και από το μεγάλο ποσοστό επιστροφής στα γυμναστήρια αλλά και από τις νέες εγγραφές.
Εξάλλου, τα γυμναστήρια ανέκαθεν εφάρμοζαν αυστηρά πρωτόκολλα απολύμανσης και υγιεινής του χώρου και του εξοπλισμού. Ο μόνος προβληματισμός μας είναι το θέμα του κλιματισμού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την άσκηση δεν είναι η ιδανικότερη συνθήκη.
Όσον αφορά στις εκτός γυμναστηρίου προπονήσεις αυτό το έκανα και προ κορονοϊού για τα δυναμικά αθλήματα. Προπονήσεις κάτω στο ποτάμι ή spinning στην ταράτσα είναι μια διαφορετική εμπειρία που ο κόσμος δείχνει να το απολαμβάνει. Επειδή με τον κορονοϊό πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν, θα ήθελα να τονίσω ότι σε καταστάσεις που απειλείται η υγεία, η γυμναστική λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας» λέει χαρακτηριστικά. Πάντως δεν είναι το μοναδικό γυμναστήριο που εφαρμόζει αυτό το σύστημα. Βγαίνοντας κάποιος απόγευμα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου θα δει γκρουπ να τρέχουν στη Θεοτοκοπούλου κάνοντας το ζέσταμά τους υπαιθρίως και μετά να επιστρέφουν στο γυμναστήριο για όργανα. Στο κέντρο της πόλης θα ακούσει κάποιος μουσική στη διαπασών από γυμναστήρια με ανοιχτά παράθυρα που κάνουν zumba ή άλλα προγράμματα και φυσικά τον προπονητή να δίνει οδηγίες. Μια νέα εποχή ξεκίνησε και μάλιστα φαίνεται ότι αρέσει και στους αθλούμενους, αφού τους βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass