Η Αλεξανδρινή προχωρά νόμιμα και αισιόδοξα

Η. Κίτσος: Ο στόχος - τίτλοι επετεύχθη και συνεχίζουμε -Γενική συνέλευση κατοίκων χθες στον οικισμό

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 15:02

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ Του Κώστα Τσόλα

Μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η Γενική Συνέλευση των κατοίκων

Αλεξανδρινής στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του οικισμού με θέματα ημερήσιας διάταξης τη γενική ενημέρωση σχετικά με την όδευση δικτύου, τα παραχωρητήρια, την πολεοδομική μελέτη, καθώς και τον οικονομικό προϋπολογισμό και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Είχε προηγηθεί μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της «Ελευθερίας», το περασμένο Σάββατο για την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας, μετά από χρόνια διεκδικήσεων, ο συντονισμένος αγώνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αλλά και του Συλλόγου της Αλεξανδρινής ο οποίος απέδωσε, οδηγώντας την αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σε απόφαση που δίνει οριστική λύση στο πολύχρονο πρόβλημα, ώστε οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να πάρουν στα χέρια τους, τους πολυπόθητους τίτλους.
Χθες πλήρως ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος (φωτ.) αλλά και το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου έδωσαν εξηγήσεις και λεπτομέρειες στους συμπολίτες τους για το τι πρέπει να κάνουν τους επόμενους μήνες ώστε τα 350 και πλέον σπίτια σιγά σιγά να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας.
«Προσηλωμένοι στη μεγάλη προσπάθεια και στον συνεχή αγώνα μας για τη λύση του προβλήματος των παραχωρητηρίων καταφέραμε να δικαιωθούμε».

Με αυτά τα λόγια απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Κίτσος σημειώνοντας με έμφαση: «Μεγάλη ήταν η βοήθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, του ν. σ. κ. Β. Κούτα, του διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κ. Καρανάτσιου, του κ. Κ. Μέγα, της Κτηματικής Υπηρεσίας Λάρισας και πολλών άλλων φίλων σ’ αυτή τη μεγαλειώδη πορεία». Επίσης ο κ. Κίτσος έκανε μια αναφορά στα όσα έγιναν από το 1996 έως σήμερα χάρη στους επιτυχημένους χειρισμούς και την παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου, 24 χρόνια μετά: «Επιτέλους ο κόσμος της Αλεξανδρινής μετά την ομηρία των τελευταίων 24 χρόνων αποκτά τίτλους κυριότητας. Ελπίδα τώρα είναι ότι τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος θα συνεχίσουν να συμπαραστέκονται και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της Αλεξανδρινής, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, για να αρχίσει η ανάπτυξη της περιοχής». Τέλος ο κ. Αγοραστός τόνισε την περασμένη Παρασκευή ότι η περίπτωση της Αλεξανδρινής αναδεικνύει και καταδεικνύει προβλήματα που διαχρονικά έχει η χώρα.
Η έλλειψη ταχύτητας και η αδυναμία άμεσης επίλυσης προβλημάτων προκαλούν μια σειρά προβλήματα στις υποδομές και τον εκσυγχρονισμό των οικισμών και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Η συνεργασία των φορέων με επιμονή, υπομονή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα λύνουν προβλήματα. Βρέθηκε ένας υπουργός και μία ηγεσία που άκουσε και έδρασε.
Αυτή όμως δεν είναι λειτουργία οργανωμένου και σύγχρονου κράτους. Το κράτος πρέπει να λειτουργεί γρήγορα, με ρυθμό, αυτόματα και απλά για να μην έχουν προβλήματα οι άνθρωποι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass