«Πυρετός» για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο

Κάλεσμα της ΚΝΕ Θεσσαλίας στις εκδηλώσεις του Στομίου

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2020 19:30

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι εκδηλώσεις του οποίου θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στόμιο Λάρισας, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση.

Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό!».  Από το πρωί της Παρασκευής δεκάδες μέλη και φίλοι από τις Οργανώσεις Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, αλλά και του ΚΚΕ, βρίσκονται στον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση του Διημέρου, και εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν τον χώρο αγνώριστο! Μηχανήματα, εργαλεία και πολλή εθελοντική εργασία τον έχουν ήδη μεταμορφώσει. Σε αυτόν τον χώρο θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις, εκθέσεις, αφιερώματα, αλλά και συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια για τους μικρότερους κ.λπ.
Ο Παναγιώτης Κοδέλας, γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ δήλωσε: «Καλούμε τη νεολαία της Θεσσαλίας να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Διημέρου. Σε μια περίοδο  έντονων εξελίξεων, το Διήμερο παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα για να γίνει ένα νέο αγωνιστικό αντάμωμα. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει για να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί, έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Πρώτο μας μέλημα ήταν να «μείνουμε δυνατοί», για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα. Γι’ αυτό και δεν «σιωπήσαμε», δεν επιτρέψαμε να περάσει η «σιγή νεκροταφείου» που ήθελαν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, αλλά μπήκαμε μπροστά για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Η ιστορική φετινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις, που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, με τη συμμετοχή των κομμουνιστών αποδεικνύει ότι έχουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Έχοντας την πείρα του προηγούμενου διαστήματος σαν παρακαταθήκη, κατά τη φετινή διεξαγωγή του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών.
Εν κατακλείδι, η συμμετοχή της νεολαίας στο Διήμερο της ΚΝΕ μπορεί να στείλει διπλό μήνυμα: Από τη μία υψώνουμε φωνή υπεράσπισης της υγείας και των δικαιωμάτων μας και από την άλλη δείχνουμε με το ζωντανό μας παράδειγμα, με την ίδια τη διοργάνωση της κατασκήνωσης ότι ναι, υπάρχει τρόπος για ασφαλείς, ποιοτικές διακοπές για τη νεολαία».
Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων της περιοχής. Οι μαθητές θα διαθέτουν το δικό τους στέκι στο Διήμερο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ηρωική Ιστορία της περιοχής. Στον χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργούν ταβέρνα και έκθεση βιβλίου της ‘’Σύγχρονης Εποχής’’».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass