Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2020 16:32

Οι δάσκαλοι τιμούν τον προστάτη τους

Λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου και Προστάτου του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και Διδασκάλου του Γένους, θα πραγματοποιηθούν από την ερανική επιτροπή του ομώνυμου ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δασκάλων ν. Λάρισας «Ο Πελασγός».


Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
Σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου: 7.30 - 9.00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος εντός του Οικισμού με τη συνοδεία της ενοριακής μπάντας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας.
Αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου από τις 7.30 έως 10.15 το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα από τις 7.30 έως 8.30 το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Να σημειωθεί ότι ο ναός θα λειτουργεί κάθε Κυριακή μέχρι και τις 23 Αυγούστου.

 

Αγρυπνία σήμερα στην Παναγία

Σήμερα Δευτέρα, από τις 22:00 έως 00:30, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) Λάρισας, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Οι ευσεβείς Χριστιανοί μπορούν να συμμετάσχουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο Τρίτη το πρωί, λόγω της αγρυπνίας δεν θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

 

Αγρυπνία για τη γιορτή της Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Αχίλλιο

Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, που φυλάσσεται στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου από το μοναστήρι της στην Άνδρο. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

Λειτουργία στο εξωκλήσι Αγ. Ταξιαρχών

Από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς ανακοινώθηκε ότι σήμερα Δευτέρα, το πρωί, θα τελεσθεί θεία λειτουργία στο εξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

 


Εκδηλώσεις τιμής του Συλλόγου Κυπρίων για τις μαύρες επετείους

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:
- Ώρα 10.15 π.μ.: Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλιού (πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς).
Ομιλία από τον Δρ. Παιδαγωγικής /Διευθύνοντα σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κ. Ράπτη Νικόλαο.
- Ωρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα.
- Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

 

Νέα διοίκηση εκλέγουν οι κρεοπώλες

Την εκλογοαπαλογιστική τους συνέλευση πραγματοποιούν αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου τα μέλη της Συντεχνίας Κρεοπωλών ν. Λάρισας. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου και μετά το πέρας της, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και αντιπροσώπων στην τοπική Ομοσπονδία (ΟΕΒΕΛ) και την Πανελλήνια (ΠΟΟΚ). Για την ώρα υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι οι: Αχιλλέας Λανάρας, Ευάγγελος Ρίζος, Ευάγγελος Τράντος, Αστέριος Παπαγεωργούλης, Δημήτριος Μακρυγιάννης, Γεώργιος Γιαννώτας και Παναγιώτης Τζαχρήστας. Για την ΟΕΒΕΛ και την ΠΟΟΚ οι: Ευάγγελος Ρίζος, Χρήστος Πάσχος και Δημήτριος Μακρυγιάννης.

 

Γ.Σ. και εκλογές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλήνης

Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαλήνης. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου, στην αίθουσα συνελεύσεων του Συνεταιρισμού στις 9 π.μ., με θέματα εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ., Εποπτικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στην ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ. Οι εκλογές θα διεξάγονται μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 2 μ.μ.

 

Μαθήματα οινολογίας

Μαθήματα οινολογίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας «Ο Διόνυσος», σε τρία επίπεδα, για αρχάριους (με διάρκεια 2 μηνών), για επαγγελματίες (με διάρκεια 4 μηνών) και για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους κ.τ.λ) (με διάρκεια 10 μηνών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2410-252.079 και 6986-535.273.

 

Εκπαίδευση στα είδη μανιταριών

Η Λέσχη Επιστημόνων Μελέτης και Προστασίας της Μυκητοχλωρίδας και του Δάσους ν. Λάρισας «AMANITA CAESARIA», ενόψει της εαρινής καρποφορίας, προχωρά στην εκπαίδευση ενδιαφερόμενων, σε περιορισμένο αριθμό, με τα εξής μαθήματα: Πιστοποίηση μανιταριών με βάση τα μακροσκοπικά χαρακτηριστικά τους, τη συμβίωσή τους με φυτικούς οργανισμούς και γενικότερα με τον βιότοπο. Πιστοποίηση μανιταριών με τη βοήθεια χημικών αντιδραστηρίων. Πιστοποίηση μανιταριών με μικροσκοπική εξέταση ιστών με μεγέθυνση 1200.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει την εξαγωγή χρωμάτων από τους μεγαλομύκητες, τη γενικότερη φαρμακευτική τους δράση και τη γευσιγνωσία τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Λέσχης, χημικό κ. Νίκο Σδραβόπουλο: 2410-252.079 και 6986-535.273.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass