Εργο ασφάλειας στη Γιάννουλη

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 21:00

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα βελτίωσης της κινητικότητας

στον οικισμό της Γιάννουλης και σύμφωνα με εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιώργου Σούλτη θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη, περιλαμβάνει διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους, δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας - Γιάννουλης σε 3 οικοδομικά τετράγωνα, (από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Θερμιώτη), από τη δεξιά πλευρά, στη φορά από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη και τη διαμόρφωση του πεζόδρομου Κουλουψούζη, στο πρώτο οικοδομικό τετράγωνο. Αντίστοιχα, στη φορά από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη στην αριστερή πλευρά, περιλαμβάνει διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους, δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας - Γιάννουλης σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό 25 Νοέμβρη έως τον δεύτερο κάθετο πεζόδρομο μετά την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Η αρχιτεκτονική σύνθεση περιλαμβάνει τη δημιουργία λωρίδας πλάτους 3,50 μ. για την πιθανή κυκλοφορία ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων, οχημάτων για φορτοεκφόρτωση κ.ά., σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης, με επίστρωση από κυβόλιθους.
Το υπόλοιπο πλάτος του πεζόδρομου περιλαμβάνει τη διαμόρφωση σειράς από χώρους πρασίνου, δενδροστοιχιών και φωτιστικών σωμάτων σε πλάτος 1,20 μ., και λωρίδα πλάτους 3,00 μ. περίπου, δίπλα στην οικοδομική γραμμή για την αποκλειστική διέλευση πεζών, επιστρωμένη με χρωματιστές πλάκες τσιμέντου και ειδική λωρίδα με πλάκες τσιμέντου για άτομα με προβλήματα όρασης. Η σημερινή μικρή νησίδα που διαχωρίζει την κίνηση στην κεντρική οδό από τους πλαϊνούς πεζόδρομους, διαπλατύνεται κατά 1.00 μ., ώστε στο συνολικό νέο πλάτος της νησίδας (1,50 μ.) να φυτευτεί δενδροστοιχία με πράσινο, η οποία θα διαχωρίσει με ασφάλεια τον πεζόδρομο από την κίνηση των οχημάτων.
Για την αποχέτευση των ομβρίων θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων με φρεάτια ανά 10,00 μ., το οποίο θα συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΛ και επίσης θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο φωτισμού κατά μήκος των πεζοδρόμων, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών. Εκτιμάται, ότι το εν λόγω έργο, στην κεντρική οδό της Γιάννουλης, που αποτελεί παράλληλα και εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, θα μειώσει τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη συχνή κίνηση
βαρέων οχημάτων.               

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass