Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 14:45

«Δώστε αίμα, το χρειαζόμαστε»
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Έκκληση στους αιμοδότες, παλιούς και νέους, να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν με διάθεση προσφοράς στις Αιμοδοσίες, που οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς συνεχίζουν να οργανώνουν, καθώς και στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων, απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.


Το φετινό καλοκαίρι έχει την ιδιαιτερότητα μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19, «γεγονός που απαιτεί από όλους μας να συνεχίσουμε, με όπλο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και πρωτίστως τις ευπαθείς ομάδες. Αυτή την περίοδο οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της προσφοράς αίματος, όπως πάντα συμβαίνει την καλοκαιρινή περίοδο», αναφέρει το ΕΚΕΑ.
«Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν... Διακοπές! Μένουμε Ασφαλείς - Δίνουμε Αίμα. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα», καταλήγει το ΕΚΕΑ.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή
ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Αγίας Άννης. Το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το βράδυ από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Κυριακή 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής το πρωί από τις 7:00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας. Το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού.
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον κυρίως ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγή του συνωστισμού. Ο υπόγειος ιερός ναός θα είναι όλη ημέρα ανοικτά μόνο για προσκύνηση.

 

Σε νέα θέση το υπεραστικό ΚΤΕΛ στον Αμπελώνα

Τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ από τον Αμπελώνα προς τη Λάρισα, από χθες το απόγευμα εκκινούν από το νέο πρακτορείο, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 32, απέναντι από το ρολόι στην πλατεία του Αμπελώνα.

 

Ζητά βοήθεια για να αγοράσει ένα «Π»

Άτομο με ειδικές ανάγκες και χωρίς οικονομικές δυνατότητες ο Γιώργος Σκέντζας, απευθύνεται στους συμπολίτες του και ζητά τη βοήθειά τους, προκειμένου να αποκτήσει έναν περιπατητήρα (το γνωστό «Π»), ένα πιεσόμετρο και ένα οξύμετρο.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6908-593.221 (στο τηλέφωνο απαντά ο γιος του).

 

Γιορτάζει ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 7:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή. Το πρωί της Κυριακής, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Παραβάντζο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass