Προβλήματα με τα voucher της ΕΕΤΑΑ για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ *ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2020 21:44

Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί με τις αιτήσεις για τα πολυπόθητα voucher της ΕΕΤΑΑ για δωρεάν φοίτηση σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) παιδιών εργαζόμενων μητέρων στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρητικά η

πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 17 Ιουλίου και φέτος για πρώτη φορά δεν θα χρειάζονταν οι υποψήφιοι δικαιούχοι να αποστείλουν δικαιολογητικά, αλλά θα αρκούσε μια ηλεκτρονική αίτηση, καθώς τα στοιχεία θα αντλούνται μέσω του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος. Δυστυχώς όμως αυτά στη θεωρία, αφού από την περασμένη Παρασκευή που άνοιξε το σύστημα, κανείς δεν μπορεί να οριστικοποιήσει την αίτησή του αλλά και ούτε γνωρίζει αν θα χρειαστούν δικαιολογητικά ή όχι, καθώς και το πότε θα μπορούν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους.
Τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας γονέων έφθασαν και στην «Ε» αφού οι πληροφορίες που έχουν είναι ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ίσως αποκατασταθεί στο τέλος της εβδομάδας, ενώ αναγνώστρια της εφημερίδας επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξε κυβερνητική εξαγγελία ότι φέτος θα αυξηθούν οριζόντια τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ ώστε να μπορούν και άλλες οικογένειες να μπουν στο πρόγραμμα, εντούτοις το ΦΕΚ που εκδόθηκε εξακολουθεί να αναφέρει τα εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τα όρια που ίσχυαν πέρυσι π.χ. τα 27.000 ευρώ με 2 παιδιά κ.ο.κ. «Τηλεφώνησα στην ΕΕΤΑΑ και με ενημέρωσαν ότι η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων θα ισχύσει μόνο για τις μητέρες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα, οι οποίες τώρα δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον δημόσιο τομέα. Για ακόμη μια φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Οι εργαζόμενοι-γονείς του ιδιωτικού τομέα φαίνεται ότι έχουν λιγότερες ανάγκες από τους εργαζόμενους-γονείς του δημοσίου, που έχουν σαφώς καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου είχε δηλώσει μέσα στον Ιούνιο ότι τα εισοδηματικά όρια ανεβαίνουν οριζόντια για όλους κατά 3.000 ευρώ, ενώ δικαιούχοι του voucher θα είναι πλέον και μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο. Τι άλλαξε; Κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει», καταγγέλλει η Λαρισαία.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι με τόσα προβλήματα στην υποβολή των αιτήσεων οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την παράταση, αφού ο αρχικός σχεδιασμός για ολοκλήρωση μέχρι τις 5 Αυγούστου φαίνεται ανέφικτος.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass