Νέο Δ.Σ. στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί-Λουτρού

Οποιος εντάξει τον οικισμό σε Σχέδιο Πόλης, θα μείνει στην ιστορία, τόνισε ο Γ. Σαπουντζής *Βραβεύτηκαν εθελοντές - καλλιτέχνες

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2020 18:00

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων πραγματοποίησε χθες στις 11 το πρωί, στον χώρο «Μανίκας» στο Καστρί Λουτρό ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής την ετήσια γενική του συνέλευση. Ήταν ουσιαστικά εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση και στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Παράλληλα αναπτύχτηκε συζήτηση και ενημέρωση, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Σαπουντζής εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ. προχώρησε και σε βραβεύσεις τριών μελών.
Στην τοποθέτησή του αρχικά ο κ. Σαπουντζής αναφέρθηκε στην πανδημία σημειώνοντας ότι το φετινό καλοκαίρι ο σύλλογος αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει.
Ωστόσο, πριν την πανδημία ο σύλλογος κινήθηκε σε πολλά επίπεδα. Τον Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποίησε επίσκεψη στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό. Επίσης έγινε γνωριμία με την καινούργια δημοτική αρχή Τεμπών. Στη συνάντηση αυτή έγινε συζήτηση για την ανάπλαση της παραλίας, για το σχέδιο πόλης, για τη διαγράμμιση του δρόμου προς τους Ν. Πόρους, για την τότε εμπλοκή της ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού, για τη γέφυρα σύνδεσης με τους Ν. Πόρους, για την επισκευή της ξύλινης γέφυρας με τους Ν. Πόρους, για το όραμα για αλιευτικό καταφύγιο στο Καστρί -δίπλα στο Κάστρο όπως ήταν πριν 1.600 χρόνια- και για πολλά άλλα θέματα ελάσσονος σημασίας.
Επίσης ο κ. Σαπουντζής σημείωσε: « Συμμετείχαμε στον αγώνα κατά της εγκατάστασης μυδοκαλλιεργιών στην περιοχή μας και ευελπιστούμε ότι το έχουμε αποτρέψει οριστικά. Συμμετείχαμε στον κοινό αγώνα με τα Μεσάγγαλα και την Κουλούρα για την αποτροπή εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή μας». «Το Καστρί είναι έτοιμο εδώ και πολλά χρόνια για ένταξη σε σχέδιο πόλης. Εκτός των άλλων, μέχρι και μελέτη υψομετρικών των δρόμων υπάρχει. Αποδεσμεύστε το Καστρί από την υπόλοιπη περιοχή, εντάξτε το, και μετά τμηματικά προχωρήστε και στους άλλους. Όπως έχω ξαναπεί όποιος δήμαρχος εντάξει σε σχέδιο πόλης το Καστρί θα μείνει στην ιστορία».
Ο κ. Σαπουντζής κατέληξε: «Τα προβλήματα καθημερινότητας λύνονται συνεχώς και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Νικολάου για την τάχιστη επίλυση των προβλημάτων που του κοινοποιούμε και όχι μόνο. Προσωπικά εύχομαι να μη κουραστεί και να συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αντιλήφθηκε από νωρίς ότι η βιτρίνα όλου του Δήμου είναι η παραλία και ότι με 2-3 μήνες δουλειάς τον χρόνο παράγονται σοβαρά αποτελέσματα. 10 με 15 χιλιάδες άνθρωποι φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μας και μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από τα καλά και τα άσχημα της περιοχής στις πόλεις και τα χωριά τους. Όλοι αυτοί είναι αμείλικτοι κριτές...
Στη συνέχεια, χαιρετισμό και αναφορές για την περιοχή έκαναν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμρχος κ. Γιώργος Νικολάου, ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος και άλλοι πολίτες.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟ Δ.Σ.
Σαν ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης ο σύλλογος βράβευσε τους εθελοντές καλλιτέχνες. Από τους καλλιτέχνες υπάρχει διάθεση να συνεχίσουν και να δώσουν χρώμα σε όλο το Καστρί. Πρόθεση είναι να γίνει το Καστρί για κάθε καλοκαίρι κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και γιατί όχι συνάντησης καλλιτεχνών.
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο κ. Λουκάς Σάββας.
Στη συνέχεια ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπου εξελέγησαν οι: Γιώργος Σαπουντζής, Γιάννης Γεωργιάδης, Καρκαντάς Θωμάς, Βάιος Μπουρδούβαλης, Χριστίνα Κατσούρα, Πέτρος Σαμανίδης, Κων. Σάββας και Παύλος Σελιγγούνας.

ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass